„Cred că vom fi o mare surpriză în acest sezon”

De câteva zile, formaţia de baschet Energia Rovinari poate conta din nou pe un cuplu foarte apreciat: Louis Darby-Porter Troupe. Deşi a avut parte de un sezon extrem de bun în Insula Afroditei, Troupe a hotărât să revină la Târgu Jiu şi să pună umărul la performanţă alături de „New Energia”. Intervievat de „Gorj Domino”, jucătorul american pare să nu aibă niciun fel de rezerve atunci când vine vorba despre şansele echipei antrenate de Florin Nini de a redeveni o forţă în baschetul românesc.

Reporter: Din nou la Energia… Pentru a treia oară chiar!
Porter Troupe: Am ales să mă întorc pentru că îmi place să fiu în locul potrivit la timpul potrivit, adică acolo unde este mai bine pentru mine. Şi, sincer, mă bucur că sunt din nou la Energia, cred că echipa, deşi schimbată, arată bine, îmi place şi antrenorul, este unul foarte profesionist, hotărât să facă lucruri mari, deci eu nu va trebui decât să mă concentrez la ceea ce am de făcut şi să dau totul pe teren.

Rep.: Să înţeleg că antrenorul Florin Nini a avut o contribuţie decisivă în a te convinge să revii la Târgu Jiu?
P.T.: De la bun început antrenorul a vorbit cu mine, iar între timp am devenit mai apropiaţi în această vară, mi-a câştigat încrederea şi dacă am ajuns acolo, a fost uşor să aleg Energia. În plus, cunosc foarte bine oamenii de la Târgu Jiu, fanii mi-au fost tot timpul aproape, iar familia prietenei mele este de aici.

Rep.: Totuşi, tratativele au durat destul de mult, s-a scris un adevărat „jurnal”…
P.T.: Este adevărat, au fost multe discuţii, dar asta numai pentru a mă asigura că totul este în ordine legat de contract, de echipă, de perioada pe care o voi petrece la Energia. Şi se pare că totul a fost OK, am acum toate premisele să sper la ce e mai bine pentru mine, la performanţă. Însă, mărturisesc că deja mă hotărâsem de la bun început să revin.

Rep.: Experienţa din Cipru a fost una benefică pentru tine?
P.T.: Evident. A fost un mare pas înainte în cariera mea. Am avut un an reuşit în Cipru, acolo mi-am îmbunătăţit jocul, antrenorul era „meseriaş” şi m-a făcut să înţeleg mai bine baschetul european. Iar acum domnul Nini sper să mă ducă mai departe, către un alt nivel. Concluzia ar fi că sunt un jucător mai matur, în mod sigur un baschetbalist mai bun, mai inteligent şi, nu în ultimul rând, şi mai încrezător că voi reuşi să ajut Energia.

Rep.: Ce planuri ţi-ai făcut pentru acest sezon?
P.T.: Toată lumea de aici şi-a impus, pentru sezonul 2013-2014, accederea în play-off. Dar eu aş vrea mai mult de atât, mă gândesc să ajungem în fazele superioare, chiar la o semifinală. Deci, din punctul meu de vedere, dacă am ajunge în primele şase echipe sau în primele patru, aş fi satisfăcut. Cred că vom fi o mare surpriză în acest sezon.

Rep.: Principala problemă care va trebui să o rezolve acum Energia este cea a omogenităţii, având în vedere că s-au produs schimbări radicale în echipă. Tu ce crezi?
P.T.: Da, sunt de acord. De aceea vom încerca să avem cât mai multe partide în picioare până la începutul campionatului pentru a ne pune la punct relaţiile de joc. Am foarte puţin timp de când am revenit la Târgu Jiu, dar, din ce am văzut eu, în echipă sunt jucători buni, pe mai multe stiluri de joc şi împreună putem forma un grup puternic. Avem 8-9 jucători de valoare, care pot ţine ritmul echipei. Pentru că odată cu debutul sezonului, trebuie să fim foarte atenţi să nu facem paşi greşiţi. Sunt multe echipe bune în liga din România, aşa că fiecare va încerca să dea totul pe teren propriu. Deci, dacă vom reuşi să câştigăm meciurile de acasă plus ce se va putea din deplasare, atunci totul va fi în ordine şi… în grafic.

Rep.: Tu şi cu Louis (n.r. – Louis Darby) sunteţi cei mai vechi şi cunoscuţi jucători de la Energia. Reprezintă un atu pentru echipă faptul că veţi juca din nou împreună?  
P.T.: Contează foarte mult asta. Eu şi cu Louis suntem foarte buni prieteni, suntem ca fraţii, ne cunoaştem foarte bine şi în terenul de joc, ne simţim bine unul pe altul. Eu sunt un bun aruncător, el este un bun jucător pe pătrundere, ne putem crea spaţiu unul celuilalt, practic ne completăm. Iar cu ajutorul antrenorului, dacă vom dezvolta relaţiile de joc şi cu ceilalţi colegi, are toată lumea de câştigat.

Rep.: Ai vreun mesaj pentru fanii gorjeni, ceva de genul „M-am întors”?
P.T.: Nu aş vrea să spun „M-am întors” pentru că nu vreau să mut toată atenţia asupra mea. Eu sunt din nou aici doar pentru a ajuta echipa, însă m-aş bucura ca prin evoluţiile mele viitoare, fanii să îmi transmită „Bine ai revenit în echipă!”. Oricum, consider că suporterii din Târgu Jiu sunt printre cei mai calzi din România şi aş fi mândru să îi ajut să se bucure la rândul lor de rezultate şi de spectacol.

Rep.: O altă noutate pentru tine o reprezintă aceea că, după ce ai revenit la Energia, ai făcut cunoştinţă cu noul preşedinte al clubului. De fapt, o mai veche cunoştinţă, Laurenţiu Răuţ…
P.T.: Mă simt foarte în largul meu când mă gândesc că fostul meu secund de la Energia a ajuns acum preşedintele clubului. Eu chiar am avut şi am o relaţie foarte bună cu „Rai”, fostul secund şi actualul preşedinte. Faptul că am încredere în el e un ajutor suplimentar, sunt convins că va face o treabă bună şi că va fi alături de echipă. Înţelege foarte bine fenomenul numit baschet, iar asta e un atu şi pentru echipă, dar şi pentru el.
A consemnat Alin Peptan

Categoria: Sport

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad