„Cred că vom termina în primele patru locuri în ligă”


Una dintre ultimele achiziţii ale Energiei, interul Daniel Mureşan, poate fi considerată cea mai importantă mutare operată de gruparea de handbal gorjeană în această vară. Încercand să ia „pulsul” acestui transfer, Mureşan vorbeşte despre ce înseamnă schimbarea bruscă de domiciliu (de la Lisabona, la Târgu Jiu).    

Reporter: Ai schimbat Lisabona cu Târgu Jiul…
Daniel Mureşan: Eu unul (ca sportiv, ca şi om) mă adaptez la orice situaţie. Pentru că am fost şi în oraşe mari, şi în cele mai mici şi nu am avut niciun fel de problemă. Peste tot am vorbit aceeaşi limbă: handbalul. Iar acum, ar fi chiar un lucru benefic faptul că sunt mai legat de casă. Niciodată nu am fost atât de aproape de familie cum sunt acum. Iar aproape de mărimea oraşului, Târgu Jiul este cam cât Baia Mare, deci mă simt ca acasă aici.

Rep.: Cum ai ajuns la Energia?
D.M.: În urmă cu câteva luni bune, când eram încă sub contract cu Sporting Lisabona, m-au căutat oficialii Energiei. Apoi, păstrând legătura, după ce am ajuns la finalul angajamentului în Portugalia, am venit în România şi am avut primele runde de negocieri. A devenit evident că cei de la Energia îşi doreau serviciile mele şi în cele din urmă am şi semnat un contract.

Rep.: Având în vedere că ai deja experienţa campionatelor din străinătate, te-ai decis totuşi, repede, să semnezi?
D.M.: Chiar pot să zic că da. Pe de o parte ştiam care este situaţia mea, iar pe de altă parte, seriozitatea celor de la Energia în negocieri, m-au convins să semnez. Deci totul a mers foarte bine, nu mai aveam de ce să mai dau înapoi… Am făcut alegerea logică, zic eu.

Rep.: Sincer, care a fost motivul principal care te-a determinat să joci pentru o nouă echipă, cum este cea a Energiei?
D.M.: E vorba nu de ce, ci de cine! Practic, domnul Maioreanu m-a convins. În sensul că am avut o experienţă neplăcută la întoarcerea în România cu o altă echipă, iar domnul preşedinte de la Energia a venit din nou la mine şi mi-a demonstrat seriozitate. Plus că mi s-a explicat că aici se vrea din nou performanţă. Nu aveam cum să mai refuz.

Rep.: Poate fi considerat un nou început pentru tine transferul la Energia?
D.M.: Nu ştiu dacă se poate spune chiar un nou început. Pentru că nu consider că am avut ultimul cuvânt de spus. A fost acea perioadă de 2 ani petrecută în Portugalia, dar voi continua acum, în România, treaba începută acolo. Mă gândesc că aş putea avea o evoluţie chiar mai bună de aici înainte.

Rep.: Cât de bine îi cunoşti pe actualii colegii de la Energia?
D.M.: Pe unii dintre ei îi cunosc chiar foarte bine, cum ar fi Dinescu, Giotoiu sau Dragnea. Paul e chiar născut în aceeaşi zi cu mine şi provenim amândoi de la HCM Constanţa! În rest, îi ştiu la fel de bine din Liga Naţională, unii mi-au fost adversari, alţii, tot la fel, prieteni.

Rep.: Ştii probabil că, în sezonul trecut, Energia a traversat o perioadă mai grea, mai ales la nivelul lotului. Ce speranţe ai că lucrurile vor sta cu totul altfel în viitor?
D.M.: Eu sunt genul care vrea performanţă acolo unde joacă. Deşi eram în Portugalia, am auzit de rezultatele domnului profesor Andrieş în condiţiile unui lot modest, iar asta spune multe despre capacitatea de a se forma o echipă competitivă acum, când s-au reuşit câteva transferuri de marcă.

Rep.: Crezi că va exista vreo problemă legată de omogenitate?
D.M.: Nu. E adevărat, formarea unei echipe competitive presupune relaţii de joc foarte bune, dar să nu uităm că mulţi dintre actualii jucători ai Energiei au fost aici şi în sezonul trecut. Cei care au venit acum vor trebui doar să se adapteze.

Rep.: Cam pe ce loc vezi Energia la finalul sezonului viitor?
D.M.: Acolo unde şi-a propus. Eu cred că va termina undeva în primele patru poziţii ale clasamentului. Deşi fiecare dintre noi îşi va dori şi mai mult decât atât…

Rep.: Ce ştii despre fanii gorjeni?
D.M.: Îmi amintesc că atunci când jucam la Târgu Jiu, împotriva Energiei, suporterii erau foarte gălăgioşi, pătimaşi, timp de 60 de minute. Dar totul în limitele sportivităţii; eu nu am avut nimic de împărţit cu ei, chiar dacă mă cam dureau timpanele… Ştiau să îşi încurajeze echipa şi cred că, în multe meciuri, Energia a câştigat şi datorită fanilor din tribună, care puneau presiune pe adversari.


Pandurii, un model de urmat pentru Mureşan!

Ultimele performanţe ale echipei de fotbal Pandurii Trgu Jiu nu sunt deloc străine nici pentru noul inter al Energiei, Daniel Mureşan. Jucătorul venit de la Sporting Lisabona vrea însă ca echipa de handbal să preia acum ștafeta de la fotbal. Evident, la nivel de performanţă: „Am auzit şi eu de echipa de fotbal a pandurilor. Sincer, îi felicit. Acel loc II din sezonul trecut probabil că este senzaţional pentru ei şi pentru gorjeni. Asta ar trebui să ambiţioneze echipa de handbal acum, să-şi dorească mai mult, să ne depăşim limitele pentru sezonul viitor. Ştiu că prima performanţă a unui sport de echipă din Târgu Jiu a atins-o handbalul, a urmat fotbalul, dar acum e rândul din nou handbalului. Poate ar fi timpul să revină performanţa la Energia”, declară Mureşan.


Categoria: Sport

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad