Creierul, cel mai important organ sexual

Majoritatea discuţiilor despre îmbunătăţirea vieţii intime pare să uite un amănunt important: ca orice activitate umană, şi aceasta e comandată tot de creier.

Experienţele din trecut, aşteptările, imaginaţia, complexele, speranţele, sentimentele – toate ne influenţează experieţa sexuală. Sănatatea fizică, dar şi cea psihică nu sunt nici ele de neglijat.

Gândurile negative, inamicul vieții intime

Gândurile negative pot sa strice o seară frumoasă sau chiar o relaţie. Dacă te aştepţi tot timpul la ce e mai rău şi te gândeşti că nu va merge, s-ar putea ca „profeţiile” tale să se împlinească. Nu, nu ai capacitaţi de medium, ci îţi programezi nereuşita. Și alte probleme pe care le ai mereu în gând te pot îndepărta de la ce faci pe moment şi să te determine să nu îţi mai ardă de dragoste.
Daca te gândeşti mereu la ce nu ai rezolvat la serviciu sau în gospodarie, nu vei reuşi să te relaxezi şi să te simţi bine. Depresia este şi ea un factor important care poate ameninţa viaţa sexuală. Netratată la timp, va avea consecinţe negative şi asupra apetitului erotic.

Amintirile, duşmani sau prieteni

Tot ce ai trăit alături de actualul partener, dar şi în trecut, te poate afecta. Amintirile frumoase sau, din contră, experienţele neplăcute te influenţează şi în prezent. Chiar o anumită melodie pe care ai ascultat-o fie într-un moment bun din viaţa ta, fie într-unul în care lucrurile nu mergeau atât de bine te poate influenţa aducându-ţi acea stare de spirit. În plus, dacă aşteptările şi visele tale sunt departe de realitate, vei fi nefericită chiar în condţiiile în care alte femei în locul tău s-ar putea simţi foarte bine.
Şi faptul ca nu eş ti mulţumită de felul în care araţi poate avea efecte negative asupra vieţii sexuale. Dacă în loc să savurezi momentul te gândeşti că nu arăţi prea bine, că te-ai mai îngraşăt, vei fi crispată. Relaxează-te! Soţul tău cu siguranță nu stă să îţi observe în acele momente celulita.

Mici trucuri de efect

Obinuieşte-te cu ideea că femeile şi barbaţii gândesc altfel. Nu îl lăsa pe el să-ţi ghicească dorinţele, ci exprimă-le. Nu te aștepta ca totul să meargă bine din prima, ci ţine seama că dictonul „practica te face perfect” se aplică şi în acest caz. Există mici trucuri care te pot ajuta. De exemplu, masarea picioarelor este un gest care excită puternic. De ce? Pentru că zona din creier care răspunde de partea senzorială a acestei zone din corp se află chiar lânga cea care răspunde de organele genitale. Substanțele afrodiziace au mai ales legatură cu îmbunătăţirea circulației sangvine în zona capului.
Astfel, tratamentele cu ginseng, ginkobilobai, Larginina vor avea ca efect şi îmbunătățirea vieții intime. Afrodiziace naturale sunt şi scorţioara, placinta cu dovleac, lavanda, brânza sau friptura de vită – din acelaşi motiv. În schimb, cafeina, nicotina şi lipsa somnului sunt inhibante.

Centrul erotismului

În creier se află centrii nervoşi care stau la baza actului sexual. Aici se obţine pentru prima dată senzaţia de excitaţie. Din acest punct de vedere, imaginaţia joacă un rol important. Creierul este şi centrul tuturor celorlalte emoţii. Drept pentru care, orice trăire negativă (teamă, frustrare, îngrijorare etc.) influenţeaza capacitatea individului de a simţi dorinţa. De aceea, înainte de a avea un act sexual, mintea ar trebui sa fie golită de astfel de gânduri.
Mişcarea, sportul, plimbările, muzica, dansul, călătoriile etc. ajută la eliminarea stărilor neplăcute. Un rol important îl joacă şi tehnicile de meditaţie de orice tip, care educă persoana să-şi controleze gândirea. Este indicat şi să creezi o atmosferă placută: muzica, lumina difuză, un pahar de şampanie etc. Toate acestea sunt lucruri comune, dar ajută mintea să se relaxeze. Chiar dacă aceste „trucuri” sunt foarte cunoscute, extrem de puţini le folosesc în viaţa reală şi apoi se întreabă ce nu merge bine. Dorinţa nu este ceva ce vine de la sine, ea trebuie întreţinută, iar starea psihică joacă un rol important, consideră sexologul Valentin Pescaru.

Categoria: Despre sex

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad