Cresc chiriile în Târgu Jiu

Cei care dețin un apartament sau o garsonieră și sunt dispuși să le închirieze, scot bani frumoși din această afacere. Un astfel de spațiu îi poate aduce proprietarului câteva sute de lei sau chiar sute de euro în fiecare lună. Anul 2013 a fost unul de bun augur pentru cei care își închiriază locuințele. Cererea a fost foarte mare, iar prețurile au crescut.

 

Fie că e vorba despre o garsonieră, un apartament sau o cameră la casă, oamenii caută o locuință pe care să o închirieze. Acest lucru le poate scoate din buzunar de la 250 de lei (costul unei camere într-un apartament sau într-o casă) până la 500 de euro (costul unui apartament cu trei sau patru camere, ultracentral, dotat și utilat după ultimele tendințe). Potrivit specialiștilor, cererea mare din ultimul an a dus la o crește a prețurilor. ,,Față de aceeași perioadă a anului trecut, am înregistrat o creștere a chiriilor. Spre exemplu, pentru un apartament cu două camere în zona centrală a orașului se plătea, anul trecut, undeva între 130 și 200 de euro. Acum, cea mai mică chirie este de 200 de euro și crește în funcție de starea apartamentului. Deocamdată prețurile au stagnat. În perioada august-octombrie s-au închiriat foarte multe locuințe, pentru că a început școala, a început facultatea”, a spus Andrei Cimpoieru, agent imobiliar.

A scăzut cererea pentru spațiile comerciale

Dacă cei care dețin o locuință scot bani frumoși din chirii, cei care dețin un spațiu comercial nu pot spune același lucru. Potrivit specialiștilor, cererea pentru spații comerciale a scăzut semnificativ în ultimul an. ,,Cererea pentru spațiile comerciale a scăzut, comparativ cu anii trecuți. Aici vorbim și de criză, și de faptul că locuim totuși într-un oraș mic, iar tot ceea ce ar fi putut însemna spațiu pentru o afacere profitabilă a fost deja închiriat sau cumpărat și pus în valoare. Avem în oferta noastră spații comerciale care sunt neînchiriate de mai bine de un an”, a spus Andrei Cimpoieru.

Categoria: Actualitate

Tags:

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad