Crescătorii de bovine pot depune cereri la APIA Gorj

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Gorj a anunțat că, în perioada 17 septembrie – 28 octombrie, se primesc cererile de solicitare a plăţilor naţionale directe complementare în sectorul zootehnic la specia bovine.

În judeţul Gorj au depus anual cereri de solicitare a plăţilor naţionale directe complementare în sectorul zootehnic la specia bovine peste 8.200 fermieri. Pot beneficia de aceste scheme de plată, o singură dată pe an, producătorii agricoli, persoane fizice sau juridice, care deţin, cresc şi exploatează animale de producţie, identificate şi înregistrate în sistemul naţional. Solicitanţii trebuie să depună o cerere de solicitare a primei aferentă fiecărei exploataţii cu cod ANSVSA la Centrul Judeţean al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, unde este înregistrată exploataţia. Depunerea cererilor se poate face individual sau prin reprezentant legal în baza documentelor notariale. Prima pentru schema decuplată de producţie în sectorul lapte se acordă producătorilor agricoli care îndeplinesc cumulativ următoarele condiţii: exploataţia de bovine să fie înregistrată în Registrul naţional al exploataţiilor la data solicitării primei, solicitantul să fie înregistrat în sistemul de administrare a cotei de lapte în anul de cotă 2012-2013, solicitantul să fi livrat şi/sau vândut direct o cantitate de minim 3 tone lapte în anul de cotă 2012-2013. Prima pentru această schemă se acordă pe tona de lapte produs şi înregistrat la livrări şi/sau vânzări directe în Sistemul de administrare a cotelor de lapte în anul de cotă 2012-2013. Prima pentru schema decuplată de producţie în sectorul carne se acordă producătorilor agricoli care îndeplinesc cumulativ următoarele condiţii: deţin un efectiv minim de 3 capete bovine cu vârsta de minim 16 luni, la data de referinţă de 31 ianuarie 2013, exploataţia de bovine este înregistrată în Registrul Naţional al Exploataţiilor la data de referinţă 31.01.2013 şi la data solicitării primei. Prima pentru această schemă se acordă pentru un efectiv de minim 3 capete bovine cu vârsta de minim 16 luni, la care se poate adăuga şi tineret bovin mascul şi/sau femel cu vârsta de minimum 7 luni, existent în exploataţie la data de referinţă.

Categoria: Actualitate

Tags:

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad