Crețan crede că FNME se va scinda

•    Liderii FNME îl contrazic și spun că federația nu se va destrăma

În ultima vreme, s-au făcut fel de fel de speculații pe marginea scindării Federației Naționale Mine Energie. Zvonurile că s-ar fi produs o ruptură la vârful FNME, între liderii Marin Condescu și Ion Rușeț, au apărut după ultima ședința a Colegiului Director al Federației Naționale Mine Energie, ce a avut loc la Motru. La acea întâlnire, prim-vicepreședintele FNME, Ion Rușeț, a amenințat cu demisia din sindicat. Președintele Sindicatului Minerul-Pinoasa Rovinari, Marin Golea, nu crede că Ion Rușeț va părăsi Federația Națională Mine Energie. „Nu cred că domnul Rușeț va pleca. Este un lider bun, trebuie să înțeleagă că s-au creat lideri autentici în zonele miniere. În viziunea mea, nu se pune problema unei scindări. Dacă sunt lideri sindicali care vor să plece, pot s-o facă, dar ca să se scindeze, într-o anumită zonă, mișcarea sindicală, nu cred că este posibil”, crede Marin Golea.

Mitrescu acuză administrația CEO

Președintele Sindicatului Energia Rovinari, Constantin Mitrescu, consideră că o parte a presei locale este influențată de administrația Complexului Oltenia, care își dorește scindarea Federației Naționale Mine Energie. „Cred că o anumită parte a presei, influențată de conducerea CEO, alimentează fel de fel de zvonuri că sunt contradicții între Marin Condescu și Ion Rușeț. Sunt manipulări, este o intoxicare ceea ce se aruncă în presă, că sunt contradicții între Marin Condescu și Ion Rușet sau între alți lideri. Eu nu am văzut așa ceva, au fost doar divergențe de opinie. E problema lui Ion Rușeț dacă vrea să plece, oricine poate să plece din FNME, dar asta nu înseamnă că se va distruge federația”, susține Constantin Mitrescu.

Pârvulescu: Rușet este un lider util FNME

Președintele Sindicatului Carierei Peșteana, Dan Pârvulescu, recunoaște că la nivelul liderilor Federației Naționale Mine Energie sunt opinii divergente, dar spune că așa este normal să fie, așa este democratic. „Nu se pune problema scindării FNME, există divergențe de opinii, dar e normal, e democrație. Atunci când se hotărăște ceva, federația este unitară. Ion Rușeț este un lider util FNME. Din păcate, pe unele aspecte nu există solidaritate, dar asta nu înseamnă că Federația Națională Mine Energie se va destrăma”, declară Dan Pârvulescu.

Crețan: Scindarea FNME, inevitabilă

Vicepreședintele Federației Univers, Constantin Crețan, este convins că Federația Națională Mine Energie se va destrăma. Nu crede că ar fi o problemă dacă prim-vicepreședintele Ion Rușeț va pleca din FNME. „Este inevitabilă scindarea FNME. Mulți lideri de sindicat ar trebui să își dea demisia, iar oamenii să își aleagă alți lideri. Ion Rușeț nu mai are credibilitate, a obținut rezultate dezastruoase în alegerile parlamentare de anul trecut. Mișcarea sindicală nu mai are credibilitate. Toți liderii ar trebui să plece, inclusiv eu. Nu mă interesează să port discuții cu vreo aripă din FNME pentru a le lua oameni. Am primit sindicatul lui Constatin Ureche, vreo 86 de persoane, dar fără Ureche, pentru că acesta a avut afaceri în minerit şi energie. Mai am două departamente la Işalniţa şi Craiova 2”, susține Constantin Creţan.

Categoria: Actualitate

Tags: , ,

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad