Criminalii și-au ucis în bătaie victimele și apoi le-au dat foc

Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a celor patru criminali care au ucis o gorjeancă și un doljean, după care le-au incendiat cadavrele și mașina. Mașina incendiată a fost găsită în localitatea Meriș, județul Mehedinți. Detalii șocante au ieșit la iveală în urma rechizitoriului întocmit de procurori, cei patru criminali dând dovadă de o cruzime greu de imaginat.

Prin rechizitoriu, procurori ai Secţiei de urmărire penală din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova au dispus trimiterea în judecată în stare de arest preventiv a inculpaţilor: Claudiu Florin Mînea – pentru săvârşirea infracţiunilor de omor deosebit de grav, tâlhărie, distrugere, profanare de morminte şi conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere, a lui Dragoș Ionescu – pentru săvârşirea infracţiunilor de omor deosebit de grav, tâlhărie, distrugere, profanare de morminte. Bălan Mihai a fost trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunilor de omor deosebit de grav, tâlhărie, distrugere, profanare de morminte, iar inculpatul minor D.G.A., pentru săvârşirea infracţiunilor de complicitate la omor deosebit de grav, complicitate la tâlhărie, complicitate la distrugere, complicitate la profanare de morminte.

Criminalii foloseau etnobotanice de multă vreme

Din rechizitoriul întocmit, a rezultat că inculpaţii Mînea Florin Claudiu, Ionescu Dragoş, Bălan Mihai Dorin şi inculpatul minor D. B. A. sunt consumatori de substanţe etnobotanice, pe care le procurau de la diferiţi „furnizori”. În vara anului 2012, Mînea Florin Claudiu şi D. B. A. au cunoscut-o pe victima Ion Ulăreanu, zis „Axi” (tânărul din Filiași – n.red.), care se ocupa de mai mult timp cu vânzarea de substanţe etnobotanice, în zonele Motru, Strehaia şi Drobeta Turnu Severin, iar în perioada 2012 – 27.05.2013 au cumpărat, în repetate rânduri, substanţe etnobotanice, ocazie cu care victima se deplasa la domiciliul lui Mînea Florin Claudiu, între aceştia intervenind o relaţie de încredere şi apropiere. În data de 27.05.2013, în jurul orelor 16,00 – 17,00, inculpaţii s-au întâlnit în faţa blocului unde domicilia Mînea şi s-au hotărât să procure substanţe etnobotanice şi, deoarece nu aveau bani să achite contravaloarea acestora, au convenit să-i ceară lui Axi să le aducă substanţe etnobotanice, urmând să se întâlnească în afara oraşului Motru, unde puteau să îl agreseze pentru a-i lua substanţele fără să plătească. Cel care l-a sunat pe Axi a fost minorul din Cătunele. Acesta i-a spus lui Axi (Ion Ulăreanu) să le aducă etnobotanice de 2.000 lei.

I-au ucis în bătaie

Cei patru tineri au stabilit un plan de acţiune, Mînea Florin Claudiu, Ionescu Dragoş, Bălan Mihai Dorin s-au deplasat în zona gării, pe digul de protecţie al râului Motru, în vederea identificării locului de întâlnire cu traficantul de etnobotanice. În jurul orelor 20.00, cei patru inculpaţi s-au reîntâlnit în apartamentul inculpatului Mînea Florin Claudiu, iar după câteva ore, minorul a plecat la întâlnirea cu traficantul. Ceilalţi trei inculpaţi, după ce s-au înarmat cu o cheie franceză, o cheie metalică fixă şi un picior de scaun, s-au deplasat în punctul „Rîpa” situat între podul peste râul Motru şi satul Rîpa. După o jumătate de oră, la locul întâlnirii a sosit și Ulăreanu, însoțit de fata din Turceni, Gabriela Dumitrana, iubita sa. Minorul D. B. A. a încercat să îl facă pe Axi să meargă pe un drum forestier, însă acesta a refuzat. Fără să mai aștepte vreun semn, cei trei bărbați, ascunși în apropierea locului de întâlnire, au venit la mașina lui Axi și au început să îl lovească cu bestialitate pe traficant. Agresorii și-au lovit victima de nenumărate ori, până au constatat  că bărbatul a decedat, după care au dus cadavrul în autoturism, pe bancheta  din spate. Între timp, de autoturism s-a apropiat inculpatul Mînea Florin Claudiu, care a lovit-o pe fata din Turceni. În urma loviturii cu cheia franceză, primită în zona capului, fata s-a rostogolit în canalul colector betonat situat la o diferenţă de nivel de circa 3 m. Întrucât inculpatul minor D. B. A. rămăsese pe podul ce ducea la drumul forestier, inculpatul Bălan Mihai Dorin l-a apelat telefonic şi l-a chemat să-i ajute să o ridice pe victima D. G. I. din canalul colector, după care au introdus-o în portbagajul autoturismului şi s-au deplasat prin satul Rîpa către punctul „La lacuri” din satul Meriş, comuna Broşteni, județul Mehedinţi (situat la 4,9 km) pentru a arunca autoturismul cu cadavrele în lac, aşa cum se înţeleseseră.

Au dat dovadă de o cruzime ieșită din comun

Ajungând spre capătul lacului, inculpaţii, auzind-o pe fată gemând, au oprit autoturismul şi inculpatul Ionescu Dragoş, deschizând portbagajul, a înfăşurat gâtul victimei cu mâneca de la geacă, strangulând-o, în timp ce inculpatul minor D. B. A. s-a asigurat că nu este nicio persoană în zonă, după care şi-au continuat deplasarea, încercând să ajungă pe partea cealaltă a lacului, unde locul era accesibil scufundării, însă inculpatul Mînea Claudiu Florin, pierzând controlul volanului, a intrat cu autoturismul în mlaştina din capătul lacului. În acel moment, inculpaţii s-au hotărât să sustragă bunurile ce se aflau în autoturism, după care să-l incendieze, astfel că inculpatul Ionescu Dragoş a aruncat cele două telefoane ale victimelor în lac şi după ce şi-au pus fiecare şosete pe mâini, au început să caute bunurile aflate în autoturismul victimei U. I., însuşindu-şi mai multe pachete cu substanţe etnobotanice, suma de 300 lei din geanta fetei şi un ceas Rolex. După ce au plasat şosetele în diferite puncte din autoturism, inculpatul Ionescu Dragoş a încercat să aprindă focul cu chibriturile găsite în autoturism. Nereuşind, a intervenit inculpatul Mînea Florin Claudiu, care a folosit hârtiile aflate în torpedou şi pe care le-a aprins, incendiind autoturismul în care se aflau cadavrele; iar după ce s-au asigurat că cele două cadavre au ars în totalitate, inculpații şi-au împărţit bunurile şi suma de bani sustrase de la victime. Dosarul a fost înaintat spre competentă soluţionare Tribunalului  Gorj.

Categoria: Eveniment

Tags: , ,

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad