Cristea Fluerătoru rămâne în arest. O condamnare anterioară, de un an de închisoare cu suspendare, a atârnat greu în cazierul sindicalistului

Tribunalul Gorj a respins, ieri, recursurile declarate de către liderul sindical Cristea Fluerătoru şi de cei doi ingineri, Gheorghe Sandu Benga, respectiv Nicolae Giuran, împotriva soluţiei Judecătoriei Tg-Jiu prin care s-a admis cererea procurorilor de arestare a celor trei pentru 29 de zile. Unul dintre magistraţii la care fusese repartizat dosarul s-a abţinut de la judecată; în final, soluţia a fost adoptată de alţi doi magistraţi ai Tribunalului Gorj. Recursul era ultima cale de atac a lui Fluerătoru şi a celor doi ingineri arestaţi pentru a scăpa de cele 29 de zile de arest preventiv.
Surse judiciare spun că, cel puţin în cazul lui Fluerătoru, o condamnare anterioară de un an cu suspendare îl ţine în arest pe acesta.

Tribunalul le-a respins recursul

Şeful Departamentului Zonal de Subteran Motru, Cristea Fluerătoru, şi inginerii Sandu Benga, angajat al UM Cariera Lupoaia, respectiv Nicolae Giuran, salariat al ELCF Motru, vor fi cercetaţi în stare de arest. Asta a hotărât, ieri, Tribunalul Gorj după ce le-a respins, definitiv, recursurile declarate împotriva soluţiei Judecătoriei Tg-Jiu prin care au fost arestaţi pentru 29 de zile.
Cei trei sunt cercetaţi pentru realizarea defectuoasă a drumului Slivileşti – Motru. Mai exact, firma lui Cristea Fluerătoru nu a efectuat unele lucrări la acel tronson de drum (care i-au fost decontate de către fosta SNLO) sau a realizat o parte din acestea în mod necorespunzător. Inginerii Giuran şi Benga, angajaţi ai EMC Motru, în acea vreme, au avut calitatea de preşedinte, respectiv membru în comisia de recepţie pentru acele lucrări. Procurorii îi acuză de comiterea infracţiunilor de complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată, respectiv abuz în serviciu, prejudiciul estimat fiind de aproximativ 900.000 de lei.

Fluerătoru,  un an cu  suspendare

O condamnare anterioară a sindicalistului Fluerătoru, pentru vătămare corporală, se pare că a atârnat destul de greu în acest dosar, în ceea ce priveşte măsura preventivă. În martie (anul trecut), Tribunalul Gorj i-a respins lui Cristea Fluerătoru recursul declarat împotriva unei sentinţe a Judecătoriei Motru prin care fusese condamnat la un an de închisoare cu suspendare după ce, în 2011, i-a aplicat o corecţie fizică doctorului Ghassan Khraibani, soţul deputatului PSD, Camelia Khraibani, pentru care acesta a avut nevoie de 60 de zile de îngrijiri medicale.
Soluţia Judecătoriei Motru prevedea un termen de încercare pentru Fluerătoru de 3 ani de la data rămânerii definitive a hotărârii, timp în care dacă mai comitea o faptă penală, acestuia i se revoca suspendarea executării pedepsei.
Chiar dacă fapta pentru care este acum arestat liderul sindical este comisă în 2006, adică înaintea celei pentru care a fost condamnat, la momentul arestării au fost luate în calcul antecedentele penale ale acestuia. Mai mult, în cazul în care va fi trimis în judecată şi condamnat în acest dosar, deoarece termenul de încercare expiră abia în martie 2015, îi va fi revocată pedeapsa cu suspendare de un an de zile şi contopită cu pedeapsa pe care o va aplica instanţa pentru complicitate la abuz în serviciu, fiind exclusă o condamnare cu suspendare.

Categoria: Eveniment

Tags: ,

Commentarii (2)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Gică says:

    Ramona a fost pe la el ? Cine ştie ?

    Thumb up 0 Thumb down 0

  2. Ali says:

    Sigur ca a fost. Tot timpul i-a fost aproape si ii va fi toata viata alaturi

    Thumb up 0 Thumb down 0

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad