Cum îndepărtăm petele de pe haine

Petele de grăsime, de cafea, vin roşu, de cerneală sau pastă de pix ne pot deteriora hainele atât de mult încât, uneori, nici nu le mai purtăm. Dar nu putem să ne cumpărăm haine noi de fiecare dată când le-am murdărit pe cele vechi. Iată cum se îndepărtează petele de pe haine uşor şi eficient, fără să fim obligaţi să scoatem mulţi bani din buzunar.

Spală hainele imediat ce s-au murdărit

În momentul în care ai observat o pată pe haine, spală-le cât mai repede! Cu cât trece timpul, cu atât murdăria se impregnează în ţesături şi rişti să le deteriorezi. Este recomandat să foloseşti atât detergent obişnuit, cât şi înălbitor. Cumpără Vanish pentru rufe albe şi colorate, iar hainele tale vor fi ca noi.

Citeşte recomandările înscrise pe etichetă

Citeşte eticheta şi vei afla din ce material sunt confecţionaţi pantalonii, bluza, fusta sau tricoul pe care tocmai ce le-ai murdărit. Astfel, vei afla şi care sunt recomandările producătorului în ceea ce priveşte spălarea şi curăţarea ei. Pentru că într-un fel se spală bumbacul, în alt fel mătasea sau lâna.

Testează detergentul

Testează înainte detergentul pe care doreşti să-l foloseşti la spălarea unei ţesături. Fă o probă a produsului de curăţare pe o zonă ascunsă, înainte de a-l aplica pe pată. Este bine să ştii dacă acel produs poate deteriora materialul sau nu.

Cum se scot petele folosind produse naturale

Petele de fructe – se amestecă un pliculeţ de sare de lămâie cu apă şi se freacă locul pătat.
Pete de vin roşu – se scot cu alcool pur.
Petele de cafea – se scot folosind apă cu sare.
Petele de cerneală – acestea ies dacă zona pătată se înmoaie în lapte călduț.
Petele de grăsime – se scot cu sare. Se presară sare pe pată, se lasă 30 de minute, după care se spală cu apă caldă şi detergent.
Petele de pix – se scot cu spirt medicinal.

Categoria: Puls

Tags:

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad