Cum îţi sună o căsnicie fără sex?

Nopţi pline de pasiune, şoapte de amor, mângâieri fierbinţi… toate sunt acum de domeniul trecutului. Nu mai există decât ciorba de perişoare, femeia mirosind a ceapă prăjită, telecomanda şi sforăitul lui..
Poate rezista o căsătorie fără sex? Dar cu relaţii intime mai rare spre deloc? Un studiu american arată că 20% din cupluri au mai puţin de zece contacte sexuale anual. Şi, dacă nu este vorba de probleme în relaţie, de infidelitate sau de alte motive care să ducă la subminarea relaţiei, e absolut normal ca acestea să se răreasca pe măsură ce anii trec.

Fenomen natural
Valentin Pescaru, psihoterapeut şi sexolog, observă: „E un fenomen natural ca dorinţa sexuală să scadă odată cu înaintarea în vârstă, cauzele fiind multiple. Se mai întâmplă însă ceva: faptul că persoanele găsesc plăcere sau apropiere prin alte activităţi care le oferă satisfacţie, împlinire, valorizare de o intensitate cel puţin la fel de mare ca sexul, fără dezavantajele de rigoare. Unul dintre acestea pare să fie efortul fizic intens. De exemplu, unii cercetători ai creierului au descoperit faptul că orgasmul este asemănător ca intensitate crizelor de epilepsie”.

Un partener nemulţumit
Totuşi, de multe ori, nu amândoi membrii unui cuplu au aceeaşi intensitate a dorinţei sexuale şi, pe când unul este mulţumit dacă are relaţii intime cât mai rar, celălalt suferă, uneori chiar foarte sonor, alteori în tăcere sau caută alte metode de satisfacere, inclusiv un alt partener. “Când soţul tău e nemulţumit, poţi încerca o «negociere » a frecvenţei contactelor, astfel încât să fie acceptabilă şi pentru el”, sugerează Valentin Pescaru.
„În principiu, perioada de timp fără act sexual suportabilă a unui bărbat e cuprinsă între trei şi şapte zile. Aceasta variază şi în funcţie de vârsta lui. Cu cât e mai tânăr, cu atât scade. Dar, destul de repede, el se va obişnui cu ritmul impus de tine”, remarcă Valentin Pescaru.

Înlocuitoare sau stimulente
Te mai poţi folosi şi de alte activităţi care îi fac plăcere pentru a-l distrage. Astfel, în funcţie de preferinţele lui, încurajează- l să facă sport, să meargă la pescuit sau la meci, plimbaţi-vă împreună prin parc, organizează ieşiri la iarbă verde etc. Poţi încerca şi tu să faci mai multă mişcare, să te relaxezi şi să ai anumite activităţi care te deconectează în timp ce el e plecat. Astfel, fiind într-o formă fizică mai bună şi mai binedispusă, va creşte şi dorinţa ta de apropiere fizică.
Concentrează-te şi asupra relaţiei voastre. Arată-i că îl iubeşti şi îl preţuieşti. Petreceţi timp de calitate împreună. În acest caz, el nu se va mai simţi jignit sau îngrijorat dacă într-o noapte îl refuzi, ci va respecta dorinţa ta. În plus, “pentru a ţine în frâu dorinţa exagerată, este recomandabil ca bărbatul să nu utilizeze altfel de stimulente (filme pentru adulţi, reviste etc.) care cresc dorinţa şi duc şi la pretenţii crescute sau chiar greu de îndeplinit pentru tine”, te sfătuieşte sexologul.

Discuţii sincere
În cazul în care tu eşti cea nemulţumită, stai de vorbă cu el. Îţi trebuie foarte mult tact, pentru că bărbaţii nu vor să recunoască problemele de această natură nici măcar în faţa partenerei de viaţă. Poate suferă de o boală a prostatei şi atunci are nevoie de un consult medical. Poate trece printr-o perioadă mai stresantă la serviciu şi are nevoie de înţelegerea şi dragostea ta – plus o masă caldă şi un masaj. Cine ştie? Poate după aşa o trataţie vine şi altceva! Dacă a intervenit doar rutina, monotonia şi o uşoară plictiseală, fii inventivă şi stimulează-l cu o schimbare de decor, de lenjerie sau de look.

Relaţia intimă, în plan secund
“Când relaţia s-a sudat şi funcţionează bine, iar comunicarea între parteneri e bună, relaţia sexuală poate să treacă pe un loc secund, alte sentimente fiind mai importante şi mai dătătoare de împlinire, cum ar fi stabilitatea, siguranţa, înţelegerea, respectul etc. Să nu uităm că fiinţa umană e printre puţinele care face sex din plăcere şi nu doar din instinct de reproducere. Poate că, în aceeaşi măsură, suntem printre puţinii care pot înlocui această activitate cu altele, la fel de plăcute. Există deja expresii folosite mai în glumă, mai în serios despre acest lucru, cum ar fi exclamaţia: «A fost mai bine decât dacă aş fi făcut sex»”.

Categoria: Despre sex

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad