Cum ne arată unii că nu există… Despre elucubraţii!

Citesc presa şi nu contenesc a mă minuna. Ştiţi că există partide de masă, cu mii de oameni în structurile sale, şi partide mega-minuscule, care fiinţează împotriva firii. Am mai spus o dată: există câte-un apendice în cadrul fiecărei democraţii, „organ” care funcţionează în virtutea unor drepturi universale privind libera asociere şi altele. O astfel de formaţiune (nu-i pot spune politică, întrucât nu mă lasă logica locului) este şi PC Gorj. Cel mai probabil aţi auzit de el prin prisma isprăvilor bravului „sanator” Ilie Petrescu sau prin aventurile cu foc şi pucioasă ale încă încoronatului preşedinte de organizaţie, Dănuţ Borcan. În rest, ce zgomot să facă, politic vorbind, o moluscă precum PC-ul lu’ peşte prăjit? Pardon, lu’ Borcan!

Ei bine, nu ştiu cum se face, însă această formaţiune vrea să sară cu tot dinadinsul în ochii cititorului de presă. După tentativa scremută – însoţită de onomatopee şi zgomote de… fund(al) – prin care s-a pretins locul vacant în Consiliul Local Tg-Jiu (vă amintiţi ce vehement era preşedintele organizaţiei judeţene a conservatorilor?), a urmat, zilele acestea, o bombă fâsâită: cică prim-vicepreşedintele de lux al PC a trecut în tabăra pesediştilor. Maaaamă, nu pot să cred! Ce trădare, ce mişcare, ce joc de gleznă fin! Ce… rahat de ştire! Ca şi cum domnul în cauză ar fi fost, politic vorbind, vreun şmecher natural, la care toţi barosanii din Gorj se închină şi de teama căruia se prăbuşesc munţii de pe Defileul Jiului. Nu am auzit, în circa 8 ani de lectură a presei locale, de vreo combinaţie, realizare sau vreun banal pârţ de la fostul vice. Cică ar fi o valoare politică şi membru fondator al PDSR. Ete fleoşc!

Tot legat de subiectul monologului de faţă, se pare că doi parlamentari de Gorj vor la matcă. Unul a şi fost nominalizat de preşedinta-marionetă a D.D.-ului. Să nu vă chinuiţi încercând să ghiciţi cine este nevricosul vopsit din PC, vă dezvăluim marele mister: cică anonimul Răzvan Rotaru ar cam vrea-ndărăt la ţâţa violetă a lu’ D(omnu’) D(an). Aşa spune madam Man. Fripturist de profesie şi parlamentar de conjunctură, Răzvănel a văzut că nu e nicio sfârâială la PC. Trecând la USL, el şi colegul sperau la multe. Doar că în alianţa amintită, PSD are dreptul la prăjitură, PNL trebuind să se mulţumească cu niscaiva cocă şi, rareori, cu nişte frişcă parţial expirată. Of, melancolia acestui popor după vremurile apuse! Logic, de unde dracu’ să primească PC-ul ceva? Sau, mai exact, ce să ia? Aaa, da, aia se ia de mult timp, cel puţin la Gorj!

Convingându-se că nu are loc la masă, Răzvănel a lansat zvonul revenirii la Mama Tuturor Răniţilor – fie imaginari, fie pe bune –, Dănuţ Diaconescu. Sincer vă spun, proşti ar fi cei din organizaţia judeţeană dacă îl reprimesc. Cine a trădat o dată, nici nu va clipi vreo secundă la a doua trădare. Nu sunt eu descoperitorul acestei chestiuni, o spune istoria.

Vă invit aşadar, dragii mei, să căscaţi ochişorii mari de tot, vin vremuri de… mişcări. Nu toate pe placul vostru, ci pe al altora, care pot.

Categoria: Editorial

Tags:

Commentarii (2)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. inna says:

  Starea de anormalitate pentru cei “descoperiti” in traseism politic devine astfel stare de normalitate iar nimicul la rang de virtute!In asemenea situatii pentru noi votantii e limpede ce masinatiuni, interese.. au unii dintre alesii neamului in spatele votului nostru!Zi frumoasa tuturor!

  Thumb up 3 Thumb down 0

 2. ionut says:

  @ inna:
  Corect! :(

  Thumb up 3 Thumb down 0

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad