Cum reduci praful din casă: 6 trucuri care dau rezultate

Praful există peste tot în jurul tău, cu atât mai mult în spaţiile închise. Prin urmare, nu ar trebui să te mire că oricât de mult ai şterge praful de pe mobilă, în 10 minute se aşază la loc. Este greu de întocmit o listă cu lucrurile care produc praf, întrucât este mult prea lungă. Hainele, pantofii, podoaba capilară, pielea, cărţile, perdelele, toate produc praf. Să nu mai vorbim de particulele minuscule care pătrund de afară. Practic, este imposibil să scapi în totalitate de praful din casă, dar cel puţin ai la îndemână trucuri simple care pot preveni acumularea acestuia în cantităţi prea mari.

1. Schimbă lenjeria de pat o dată pe săptămână sau mai des

Este incredibil cât de mult praf poate să acumuleze lenjeria de pat. Printre particulele de praf îşi fac loc cu uşurinţă tot felul de microorganisme şi acarieni, aşa că o dată sau de două ori pe săptămână, schimbă lenjeria cu una curată.

2. Şterge praful de pe mobilă şi pardoseală

Nu este cea mai plăcută activitate a zilei, însă nu ar trebui să-ţi ia mai mult de câteva minute. Ştergerea prafului de pe mobilă şi pardoseală ar trebui să fie o activitate la fel de comună precum spălatul vaselor. Dacă pentru mobilă poţi folosi un pămătuf sau o cârpă uşor umezită, pentru pardoseală poţi folosi un mop cu mâner telescopic şi o lavetă din microfibre. În acest fel, munca ta va fi mult mai rapidă decât dacă ai pune în funcţiune aspiratorul.

3. Renunţă la covoarele mari

Covoarele sunt unele dintre cele mai mari surse de praf în casă şi, indiferent cât de mult le-ai aspira, vor continua să reţină praf. Renunţă la ele, dacă vrei să reduci cantitatea de praf din casă sau cel puţin înlocuieşte-le cu nişte carpete mai mici.

4. Scutură husa de pe canapea

O dată pe săptămână, ar trebui să scoţi husa canapelei şi să o scuturi afară, deoarece ea adună cantităţi importante de praf, pe care le ridici în aer de fiecare când te aşezi.

5. Aspiră piesele de mobilier

Salteaua patului şi toate celelalte piese de mobilier cu tapiserie ar trebui aspirate o dată pe săptămână, dacă vrei să ai mai puţin praf în casă.

6. Spală perdelele

Nu în ultimul rând, dacă vrei să previi acumularea unei cantităţi prea mari de praf în casă, este indicat să speli perdelele o dată pe lună. Există şi varianta purificatoarelor de aer, însă acestea nu te scapă de praf, ci doar filtrează şi purifică aerul dintr-o cameră.

www.acasa.ro

Categoria: Puls

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad