Cum rezolvi micile crize din cuplu

De iubit, îl iubeşti, dar uneori felul în care se poartă te scoate din sărite. Uită să ducă gunoiul, nu-ţi acordă atenţie sau sforăie întreaga noapte de nu poţi dormi. Ce ai de gând să faci – le laşi să se adune sau le rezolvi la timp?

Iată câteva situaţii tipice pentru aproape fiecare cuplu şi posibilele lor rezolvări.

«Sforăie noapte de noapte»
Aceasta e suferinţa multor femei – sforăitul zgomotos al soţilor, care le împiedică să se odihnească.
Ce e de făcut?
Fă-ţi un obicei din a-l împinge şi a încerca să-l întorci pe o parte, până se va învăţa să doarmă într-o poziţie în care nu sforăie. Dacă nu ajungi la niciun rezultat, apelaţi la un medic înainte ca problema să se agraveze, pentru că, dacă ajungeţi să dormiţi în camere separate, atât relaţia sexuală, cât şi viaţa de cuplu vor avea de suferit. Mergeţi la specialist şi vedeţi ce soluţii vă oferă acesta. Poate soluţia e simplă.

«Cum să-l fac să păstreze ordinea?»
În ciuda faptului că i-ai spus până acum de o mie de ori, tot îşi lasă paharul pe mobila din sufragerie, uită să se descalţe când intră în casă, nu-şi duce hainele murdare în baie şi, când face ceva în bucătărie, lasă numai mizerie în urmă. Nu e de mirare că-ţi pierzi răbdarea şi ajungeţi să vă certaţi.
Ce e de făcut?
Primul pas e să repetaţi discuţia pe care cu siguranţă aţi avut-o până acum: gata cu obiceiul ca unul să facă mizerie, iar altul s-o strângă! Spune-i că ai aprecia să vezi că-şi dă interesul, pentru că, în mod evident, nu te aştepţi să facă treburile casei în locul tău. Nu vrea să înţeleagă? În regulă. Învaţă-l o lecţie. Lasă pentru o vreme lucrurile tot aşa cum le lasă şi el. Nu-i strânge hainele murdare, nici lucrurile aruncate la întâmplare, nu duce coşul de gunoi şi nu spăla vasele. La început nu-i va păsa, dar când nu va mai avea şosete curate în dulap, nici pahare din care să bea apă, va înţelege că vorbeşti serios.

«Ticurile lui mă scot din sărite»
Bărbaţii au cele mai ciudate ticuri. Repetă cuvinte inutile, îşi freacă mâinile una de alta sau nu îşi pot stăpâni înjurăturile când se enervează.
Ce e de făcut?
Poţi încerca să-l dezveţi, dar nu ai şanse să răzbeşti decât dacă şi el e deranjat de aceste obiceiuri pe care le are. Dacă nu, trebuie să-l tolerezi aşa cum e, cu bune şi cu rele. Spre binele tău, fă eforturi pentru a te concentra pe cele bune, altfel vei avea mereu o căruţă de nervi.

«Între noi doi nu mai e pic de romantism»
Pasiunea s-a stins. Scânteia care era între voi la început lipseşte. Ai vrea măcar puţină afecţiune din partea lui, dar se pare că eşti singura care se mai gândeşte la romantism.
Ce e de făcut?
Manifestarea afecţiunii ţine de temperamentul fiecăruia, iar tu trebuie să cunoşti cel mai bine temperamentul partenerului tău. În intimitate, încurajează-l să-şi arate sentimentele, pentru că dragostea nu are vârstă şi vă întinereşte. Cât despre pasiune, aceasta trebuie întreţinută. Oferiţi-vă timpul şi ocazia de a ieşi din rutină. Fiţi afectuoşi – nu vă costă nimic.

«Nu apreciază munca pe care o fac în casă»
Te ocupi de toate treburile în casă, ai grijă de copii, găteşti, faci curat, faci cumpărături, iar el parcă nici nu vede lucrurile astea. Când se face seară, se miră de ce eşti aşa obosită.

Ce e de făcut?
Lipsa de apreciere pentru munca pe care o face celălalt se numără printre „păcatele de moarte” într-o relaţie. Simplul fapt că partenerul observă efortul pe care îl faci e o compensaţie. Dar bărbaţii nu au talentul de a găsi cuvinte apreciative atunci când este nevoie de ele. Aşadar, lasă modestia la o parte şi scoate singură în evidenţă ceea ce faci: “Ai văzut, iubitule, ce bine mi-a ieşit mâncarea asta?” sau “Mi-a luat câteva ore să fac curat, dar acum arată ca nou, nu?” Treptat, va deveni şi el conştient că lucrurile nu se rezolvă de la sine, ci există cineva care pune totul în ordine, adică tu.

Categoria: Despre sex

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad