Cum să ai mai multă energie pentru sex

79% dintre femei vor mai degrabă o oră de somn în locul unei partide de sex fierbinte – arată un sondaj realizat de americani. Adevărul este că după o zi întreagă de lucru la serviciu sau acasă, alături de copil, de-abia mai ai energie să te speli pe dinți, darămite să faci avansuri partenerului sau să răspunzi la ele.

Câteva trucuri te ajută să obții un plus de energie pentru sex și alte lucruri pe care ți-ai dori să le faci, dar nu mai ai putere.

Schimbă programul

Psihologul Laurie Mintz explică într-o întreagă carte (A Tired Woman’s Guide to Passionate Sex) că trebuie să privești sexul dintr-o altă perspectivă. Nu aștepta până se face noapte ca să ai parte de intimitate, chiar dacă, în teorie, atunci ești mai liberă. Noaptea, testosteronul, responsabil în parte pentru dorința de a face sex, are cele mai scăzute niveluri atât la femei, cât și la bărbați, în timp ce dimineața este la apogeu. Dacă faci dragoste foarte dimineață (înainte să se trezească juniorul), te vei simți plină de energie și legată de partenerul tău pentru întreaga zi – spun specialiștii.

Stai în lumină

Expunerea la soare și lumină încă de dimineață ne influențează nivelul de energie pe durata întregii zile, s-a constatat. Cercetătorii spun că asta se întâmplă datorită faptului că lumina soarelui inhibă producerea de melatonină (hormonul care ne face somnoroși). În fiecare zi ar trebui să ”mâncăm” cel puțin 10.000 de lucși, dar luminile de interior ne furnizează cel mult câteva sute de lucși pe zi. Cu cât stai mai mult în lumină naturală, cu atât vei avea parte de mai multă energie pe toată durata zilei.

Nu sări peste prânz

Știm deja că micul dejun este o masă importantă a zilei, dar la fel de important este și prânzul. De cele mai multe ori însă, prinse cu diferite treburi, mâncăm pe fugă la prânz sau chiar sărim cu totul peste el. Greșeală!. Dacă vrei să ai energie până seara, nu sări peste prânz!

Bea apă, nu cafea!

În special după prânz, când nivelul de energie scade, simțim nevoia de cafea. Nu e neapărat cea mai bună alegere. Mai multă energie am obține dintr-un pahar cu apă minerală în care am pus o felie de lămâie. Cafeaua ne deshidratează, iar deshidratarea, chiar în procent mic, ne afectează foarte tare – suntem foarte obosiți și lipsiți de energie. În schimb, ne putem recăpăta tonusul cu ajutorul apei. În plus, vitamina C ne ajută să fim pe fază și ne îmbunătățește performanțele cognitive.

Categoria: Despre sex

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad