Cum să „dizolvi” pietrele la rinichi

Ai fost la medic şi în urma unui control s-a descoperit că ai pietre la rinichi? În primă fază, unica variantă este dizolvarea acestora cu ajutorul unor remedii simple. Dacă această variantă nu funcţionează într-un timp relativ scurt, iar simptomele nu par să se domolească, nu rămâne decât varianta intervenţiei chirurgicale.

Până atunci însă, descoperă care sunt cele mai bune variante de dizolvare a pietrelor la rinichi.

1. Consumul de apă

Nu este doar un mit. Consumul de apă în cantităţi mari are un efect foarte bun asupra rinichilor. De fapt, pietrele la rinichi sunt o cauză a lipsei apei, aşa că tot apa este cel mai bun remediu. Consumă doar apă plată sau apă fiartă, strecurată pritr-un filtru special. Dacă îţi place apa minerală, optează pentru cea care are cea mai mică concentraţie de calciu şi magneziu. Încearcă să consumi cel puţin doi litri de apă în fiecare zi, fără excepţie, chiar dacă acest lucru înseamnă că te vei forţa.

2. Seminţe de schinduf

Scufundă o linguriţă cu seminţe de schinduf într-un pahar cu apă şi lasă-le la înmuiat o noapte întreagă. Bea amestecul dimineaţa, pe stomacul gol. Acest lucru nu doar că va ajuta la dizolvarea pietrelor de la rinichi, dar va elimina şi o mare parte din toxinele din organism.

3. Frunze de ţelină

Ţelina este o plantă utilizată în întregime. Rădăcina de ţelină este ideală pentru prepararea mâncărurilor, însă frunzele acesteia nu sunt doar aromate, ci şi foarte sănătoase. Fierbe frunzele de la o ţelină într-un litru de apă, strecoară lichidul şi consumă-l, în paralel cu apă, pe toată durata zilei. Dacă doreşti să eviţi o operaţie destul de dificilă, care te va ţine la pat timp de câteva zile, ar fi bine să încerci aceste remedii şi să respecţi regulile acestora de consum. Partea bună este că, mai nou, operaţiile se fac cu laparoscop, intervenţie care are avantajul unei convalescenţe mai scurte şi a unor cicatrici de dimensiuni reduse, însă chiar şi aşa, cea mai bună variantă este să încerci să tratezi pietrele la rinichi cu ajutorul remediilor naturale.

Categoria: Sănătate

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad