Cum să nu te îngraşi în concediul de vară?

În vacanţă este bine să ţii sub control alimentaţia pentru a nu avea probleme cu greutatea.

Nimeni nu se mai gândeşte în perioada vacanţelor de vară la diete sau la menţinerea greutăţii ideale, mergându-se pe premisa că în concediu totul este permis. Şi totuşi, atunci când te întorci dintr-un sejur petrecut la mare, se întâmplă des să ai un şoc în ceea ce priveşte kilogramele în plus, acumulate în timpul vacanţei.
Astfel, pentru a nu avea probleme legate de kilogramele în plus pe care le puteţi acumula în vacanţă jurnaliştii de la Bild, prin vocea nutriţionistului Patric Heizmann ,vă oferă câteva secrete despre cum puteţi profita de vacanţă şi în acelaşi timp să nu aveţi surprize neplăcute atunci că va întoarceţi acasă şi vă urcaţi pe cântar.

De ce se îngrăşa unii oameni atunci când sunt în vacanţă?

Corpul uman are nevoie de mişcare pentru a arde calorii şi în momentele de repaus, precum în concediu, nu sunt consumate atât de multe calorii. În vacanţă mişcarea este total neglijată şi consumul de calorii creşte.
Cum să te distrezi totuşi în concediu şi să nu mănânci multe calorii?
- doar micul dejun trebuie să fie copios, în detrimentul celorlalte mese
- ceaiul sau cafeaua se consummă neîndulcite
- doar la micul dejun putem mânca pâine (de preferat integrală) cu brânză slabă sau cu cârnăciori
- pot fi consumate cereale integrale fără zahăr şi produse din lapte
- ouălele sunt permise chiar şi cu şuncă dar cu foarte puţină pâine
- prânzul trebuie să înseamne o salată cu brânză feta, curcan sau ton. Alternativa este o supă. Câteodată poate constă şi în cartofi prăjiţi sau pizza, dar apoi trebuie să renunţăm la orice tip de desert
- la cină trebuie să uităm de carbohidraţi. Începem cu o supă ce ne va da o senzaţie de stomac plin, după care poate urma o farfurie mică plină cu legume , carne slabă la grătar sau peşte. La desert optaţi pentru o altă farfurie mică plină pe jumătate cu fructe şi cealaltă jumătate rămâne la alegerea fiecăruia.
Asiguraţi-vă  că aveţi o pauză de 4-5 ore între mese deoarece lipsa mişcării poate să încetinească arderea caloriilor şi astfel organismul are nevoie de mai mult timp pentru a procesa mâncarea.

Şi ce faceţi dacă aveţi opţiunea ALL Inclusive?

În primul rând, încercaţi să tăiaţi micul dejun şi cină la jumătate.
Aveţi avantajul unui prânz de tip bufet suedez şi aplicaţi strategia în următoarele două moduri: gustaţi ori carne bogată în grăsimi, peste gras, ouă cu legume şi salate sau luaţi orez, paste, cartofi, pâine şi adăugaţi carne slabă sau peşte alb şi sosuri dietetice.
Nu trebuie să cădeţi în patima mâncatului şi să seviţi tot ce vă pică în faţă, nu  vă înfigeţi în bufetul suedez care vi se oferă în fiecare secundă din zi doar pentru că sunteţi în vacanţă.

Ce alimente trebuie să consum şi ce alimente trebuie să evit?

- alimente bune: legume, carne slabă, peşte(somon, ton- este bogat în grăsimi bune şi acizi graşi Omega 3).Grijă mare la felurile de mâncare ce conţin cartofi.
- alimente nepermise: pâine albă, paste în cantităţi mari şi deserturi bogate în zahăr. Chiar şi sucul 100% natural poate fi periculos pentru că 0.1 litri de suc conţin aproape 10 grame de zahăr. Mâncaţi mai bine fructe decât să le beţi sucul!

www.libertatea.ro

Categoria: Sănătate

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad