Cum se plasează unele lepre sindicale între „metafizică şi clitoris”

Mulţi inconştienţi din minerit şi energie îi cântă prohodul lui Condescu fără să-şi dea seama că de fapt slujba de îngropăciune este a mişcării sindicale.
Da, este adevărat că liderii sindicali s-au bucurat de multe privilegii în ultimii ani, asta datorită conjuncturii şi jocurilor politice pe care le-a făcut Condescu. Da, este adevărat că majoritatea şi-au făcut afaceri, încasau zeci de milioane lunar ca inspectori sociali şi alte zeci din şmenuri cu unităţile miniere sau energetice unde-şi aveau biroul, şi asta pentru că i-a acceptat Condescu. În acea perioadă, lideraşii nu-şi dădeau rând la cules de scame de pe umărul boss-ului sindical. Acum, când robinetul cu bani s-a închis aproape de tot, câteva lepre au căpătat grai şi spun că vor să plece din federaţia lui Condescu. Astfel apare o nouă specie de trădători: mizeriile sindicale. Cică vor să negocieze individual cu administraţia CEO. Înţeleg din asta că doar în interesul lor. Până la urmă, asta e ideea – cine-i mai reprezintă pe cei mulţi? Pentru că la negocierile alea individuale, condiţia pentru a primi în schimb aproape orice este dezertarea din FNME. Întrebarea este dacă sindicaliştii de rând sunt consultaţi de acei lideri în legătură cu intenţia lor.  Acei oameni trebuie să ştie că cel pe care îl consideră lider vrea să trădeze pentru un avantaj şi dacă ei au vreun folos din mişcarea asta vicleană.
Oamenii au fost minţiţi, ca să nu zic prostiţi, de multe ori de către lideri şi de foarte puţine ori i-au zvârlit pe ăia din fruntea sindicatului. Sunt curios câţi mineri sau energeticieni îi vor urma de această dată pe liderii care vor să părăsească FNME. E destul de straniu să constat că unii nu-şi dau seama că slăbirea mişcării sindicale poate avea efecte asupra viitorului lor şi al copiilor lor, dacă vorbim despre păstrarea locurilor de muncă.
După cât de greu se anunţă anul viitor în această privinţă la CEO, vreau să-i văd pe aceşti lideri, care filozofează acum despre aşa zise negocieri individuale, plasându-se cumva, din punct de vedere existenţial, între „metafizică şi clitoris” (exprimarea îi aparţine lui Ion Caramitru), cum îşi înghit fluericiul în cazul în care au curaj să iasă în faţa hoardelor de potenţiali disponibilizaţi.

Categoria: Editorial

Tags:

Commentarii (12)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. gigi says:

  extraordinara concluzie! te felicit domnule claudiu! exact aceeasi idee am plasat-o ieri intr-un comentariu la articolul din pandurul dar nu a aparut. de ce oare? indiferent de pacatele unor lideri de sindicat, salariatii trebuie sa fie constienti ca fara institutia sindicala sunt expusi la probleme grave in perioada urmatoare iar individual nu se pot apara. ar trebui sa-i taxeze pe cei care si-au facut de cap prin unitati dar nicidecum sa puna umarul la scindarea sau mai rau la disparitia de pe scena sociala a organizatiilor sindicale. Dumnezeu sa ne-ajute!

  Thumb up 1 Thumb down 0

 2. CONSTANTINESCU MARIANA says:

  Ce este acela ,,un CLITORIS,, domnule jurnalist CLAUDIU MATEI?
  Chiar dacă l-aţi citat pe Caramitru s-ar putea să ştiţi şi să daţi un răspuns edificator unui cetăţean curios.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 3. CONSTANTINESCU MARIANA says:

  sau cetăţene curioasă.
  Pardon.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 4. CONSTANTINESCU MARIANA says:

  unei cetăţene !!! curioasă sau curioase !! of, afurisite cuvinte.
  PARDON

  Thumb up 0 Thumb down 0

 5. gorjean de imprumut says:

  Curioase si cuvioase?

  Thumb up 0 Thumb down 0

 6. gorjanul says:

  Felicitari Claudiu , curat lepre sindicale , coane Matei .

  Thumb up 0 Thumb down 0

 7. Adina says:

  Nu lui Caramitru îi aparține elucubrația, cu lui Gelu Voican Voiculescu

  Thumb up 0 Thumb down 0

 8. golea says:

  bravo Claudiu Matei -te pup GOLEA

  Thumb up 0 Thumb down 0

 9. golea says:

  bravo Claudiu Matei -te pupa GOLEA

  Thumb up 0 Thumb down 0

 10. CONSTANTINESCU MARIANA says:

  @ gorjean de imprumut:
  numai curioase !

  Thumb up 0 Thumb down 0

 11. CONSTANTINESCU MARIANA says:

  @ gorjean de imprumut:
  numai curioase !altfel ,,DRACU AL DRACULUI,,
  PARDON

  Thumb up 0 Thumb down 0

 12. andi says:

  domnule matei….daca sunt aruncati si disponibilizati cine este de vina …..?????? dupa voi tot muncitorii de jos…adica noi unde este fnme //////???????unde sunt lideri nostriii …. la puscarie ,,,la cercetari intelegeti fratilor nu-i mai vrem sunt de 22 ani in fruntea noastra s-au imbuibat nu ne mai reprezinta …mineri alegetiva lideri noi tineri carora sa le pese de viitorul vostru si al lor…..scapati de capusele actuale… nu ne mai reprezinta de mult

  Thumb up 1 Thumb down 0

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad