Cum te alimentezi pe caniculă

Ştiai că în funcţie de alimentele pe care le consumi, poţi suporta mult mai uşor temperaturile ridicate din zilele toride? Specialiştii revistei „Libertatea pentru femei” îţi recomandă variantele cele mai indicate, care, deşi sunt răcoritoare, nu sunt neapărat şi reci.
Mănâncă alimente uşoare, care te hidratează şi te răcoresc. Deşi tendinţa generală este să credem că produsele reci sunt de ajutor, lucrurile stau exact invers. Aşa că nu exagera cu băuturile reci, cu gheaţa sau cu îngheţata!

Supe calde

Lichidele fierbinţi te ajută mult mai bine să te răcoreşti în zilele caniculare, astfel că supele cu legume sunt excelente pe timpul verii. Atunci când bei sau mănânci ceva foarte cald, în organism se porneşte un mecanism de răcire, ce reduce temperatura corpului prin transpiraţie. În prima fază, senzaţia va fi de mai cald, dar, după aproximativ 10 minute, vei începe să simţi o plăcută răcorire.

Condimente

Organismul reacţionează la fel şi la condimente, inclusiv la ardeiul iute, care te face să transpiri şi porneşte mecanismul natural de reducere a temperaturii corpului. Probabil de aceea, chili, boiaua iute de ardei, ghimbirul, piperul şi alte condimente picante sunt populare în ţările tropicale, asiatice şi arabe. De altfel, în statele arabe, şi în cafea se folosesc condimente uşor picante.

Ceaiuri calde

Să nu uităm de ceaiul fierbinte, aromat şi delicios, care este o sursă foarte bună de hidratare atunci când simţi nevoia să te răcoreşti. Are efect revigorant şi dă o stare generală de bine. O combinaţie foarte bună este ceaiul de mentă cu miere şi puţină lămâie, care se poate bea atât cald, cât şi rece.

Salate de fructe

La o gustare sau la desert poţi să serveşti salate de fructe, citrice, sucuri naturale ori limonadă. Fiecare dintre acestea te ajută să te hidratezi, dar te şi energizează. Include în dieta ta fructe zemoase, ca pepene, cireşe, căpşune, nectarine, piersici, kiwi sau grepfrut. Toate te ajută să te hidratezi.

Categoria: Sănătate

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad