Cum te foloseşti de sex ca să te încălzeşti pe vremea friguroasă

Toamna şi-a intrat în drepturi de-a binelea: frigul şi ploile nu ne dau pace de câteva zile, iar meteorologii nu anunţă îmbunătăţiri ale vremii prea curând. Dacă încă nu ai căldură în apartament, asta nu înseamnă că ar trebui să te zgribuleşti de frig, mai ales când ai un iubit „la dispoziţie”.
Aşa că poţi îmbina foarte uşor utilul cu plăcutul: în timp ce vă încălziţi reciproc pe seară, arzi câteva calorii şi ai parte şi de un somn mai odihnitor. Uite cum te poţi folosi de sex ca să te încălzeşti pe vremea friguroasă:

De ce te încălzeşti când faci sex?

Ca şi atunci când faci sport, sexul îţi creşte pulsul, deci înteţeşte circulaţia sângelui în organism, iar asta te încălzeşte. Mai mult, în timpul sexului, sângele circulă mai mult în venele aflate aproape de suprafaţa pielii, iar hormonii eliberaţi în organism, în special oxitocina şi endorfinele, te relaxează.

Sărutul are acelaşi efect

Dacă te simţi prea obosită ca să faci sex sau nu este un moment bun pentru tine, atunci poţi rămâne doar la capitolul săruturi pasionale. Şi acestea vă pot încălzi pe amândoi – însă nu la fel de tare ca în timpul partidei de dragoste. În plus, atunci când îţi săruţi iubitul o perioadă mai lungă – să zicem mai mult de 15-20 de minute – tot arzi calorii.

Câte calorii arzi în timp ce faci sex?

În timpul unei partide de amor de aproximativ 30 de minute, poţi scăpa în jur de 85 de calorii. Desigur, acest lucru depinde şi de poziţiile pe care le alegeţi şi de intensitatea actului în sine. De exemplu, în timpul misionarului vei arde mai puţine calorii spre deosebire de o partidă de sex în care tu stai deasupra.

Categoria: Despre sex

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad