Cupluri care au scris istorie

Ce ar fi lumea fără cancan? Ce ar fi cancanul fără făuritorii spectacolului? Nefăcând referire la bârfele irelevante şi fără substanţă din zilele noastre, mă gândeam recent la poveştile unora din cele mai celebre cupluri ale istoriei. Nu, nu mă refer la Romeo şi Julieta sau la Tristan şi Isolda, ci la cuplurile care au scandalizat lumea, care au stârnit conflicte, a căror poveste rămâne palpitantă, oricâte secole ar trece peste ea.

Sunt poveşti care m-au fascinat, mai ales când erau implicate personalităţi marcante din diferite epoci.

Jafuri romantice cu Bonnie şi Clyde
Poate nu ştim exact povestea, dar cu toţii cunoaştem celebrul cuplu american care a încântat şi terorizat Statele Unite ale Americii. Bonnie Parker şi Clyde Barrow s-au cunoscut în Texas în 1930. Pe atunci ea avea 19 ani şi era căsătorită cu un criminal care îşi ispăşea pedeapsa în închisoare, iar el 21. Între cei doi a existat o atracţie puternică încă de la început, dar pasiunea lor a fost dusă la cu totul alt nivel.
În urma unui jaf, Clyde este încarcerat, însă reuşeşte să evadeze ajutat de iubita lui. Dovada de dragoste a lui Bonnie a fost curând zădărnicită, Clyde fiind prins şi închis din nou. Odată cu eliberarea sa condiţionată, cei doi încep viaţa de infractori împreună. Au străbătut statele americane jefuind bănci, furând maşini şi iubindu-se frenetic. Cu siguranţă din relaţia lor nu au lipsit sarea şi piperul şi nu a ajuns vreodată în pragul banalităţii. Se presupune că neconvenţionalul cuplu ar fi comis 13 crime şi numeroase jafuri.

Cleopatra şi Marc Antoniu – jocul puterii şi al averii
Cele două personalităţi emblematice ale Antichităţii au format ceea ce îmi place să numesc o idilă cu ştaif. Ea era regina unuia din cele mai înfloritoare imperii ale vremii, Imperiul Egiptean, iar el era un mare general roman, mâna dreaptă a lui Cezar, conducătorul Romei. Iniţial, Cleopatra şi Cezar au fost amanţi până la uciderea acestuia în 44 i.Hr. Egiptul era tributar Romei, dar odată cu moartea lui Cezar, regina îşi negociază poziţia cu Marc Antoniu, întrucât generalul avea controlul asupra provinciilor estice. Evident, între cei doi se va înfiripa una din cele mai controversate idile all time.
O romanţă luxuriantă între marii lideri ai lumii, jocurile politice, lupta pentru putere şi dorinţa de a construi un nou imperiu împreună au făcut ca cei doi să fie priviţi cu ochi răi de către Octavian, moştenitorul lui Cezar. Marc Antoniu îşi neglijează familia, îndatoririle politice, îndreptându-şi toată atenţia către seducătoarea regina a Egiptului.
Rivalitatea dintre Octavian şi Marc Antoniu se finalizează cu bătălia de la Actium, în care cel din urmă este învins (31 i.Hr.). Înfrângerea şi vestea că iubita sa ar fi murit, îl determină pe generalul roman să-şi pună capăt zilelor.

Paris şi Elena, despre cum să porneşti un război
Este una din poveştile mele preferate, detaliată în Iliada lui Homer, picătura care a umplut paharul, scânteia care a declanşat războiul troian. Conform mitului, Elena era însăşi fiica lui Zeus şi a reginei Leda- pe cât este mitologia de frumoasă, pe atât este de variată, aşa că nu vom enumera şi alte supoziţii. Elena se căsătoreşte cu Menelau, prinţ din Micene, care ulterior devine regele Spartei. În paralel, zeiţa Afrodita îi promite lui Paris, prinţul Troiei, că va găsi cea mai frumoasă femeie din lume. Călătorind în Sparta, o întâlneşte pe frumoasa Elena, iar cei doi se îndrăgostesc unul de celălalt. Acesta o convinge să fugă cu el, iar amândoi se întorc în Troia. Gravitatea faptei a stârnit un război în faţa căruia Troia nu avea nicio şansă. Menelau caută să se răzbune şi să îşi recupereze regina, fiind sprijinit de către fratele său, Agamemnon, regele Greciei, care căuta un pretext pentru a ataca Troia. Fiecare dintre cei doi şi-a urmat interesul, fie el politic sau personal, iar cetatea troiană a fost zdrobită. Și fiindcă în asta constă farmecul mitologiei, există diverse variante referitoare la deznodământul idilei celor doi adulteri.
Unele surse spun ca Paris a fost ucis în timpul războiului, pe când Elena, fie s-a întors cu Menelau în Sparta, fie a fugit în Asia Mică, fie s-a căsătorit cu Ahile, războinicul grec. Alte surse mai puţin optimiste susţin că după moartea lui Menelau, Elena ar fi fost alungată pe insula Rhodos, unde ar fi fost spânzurată de către Polyxo, văduva unui lider grec ce a pierit în războiul troian.

Categoria: Despre sex

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad