Curiozităţi despre îngheţată, cel mai popular desert al verii

Credeai că îngheţata, acest desert răcoros şi savuros al verii, s-a dezbrăcat de toate secretele în faţa ta? Ai gustat toate aromele, ai încercat toate variantele şi ai savurat combinaţii inedite, bucurându-te de cele mai ascunse gusturi ale acestui desert savuros. Însă cât de bine cunoşti cu adevărat îngheţata şi particularităţile ei? Iată câteva lucruri mai puţin ştiute despre cel mai popular desert al sezonului cald!

Îngheţata de vanilie este cea mai populară din lume

Dacă aveai impresia că ciocolata este cea mai cunoscută aroma în ceea ce priveşte îngheţata, se pare că vanilia este, de fapt, “fruncea”. Îngheţata de vanilie este considerată prima alegere a tot mai multor oameni de pe glob, căpătând o notorietate mai mare decât ciocolata.

Finlandezii sunt cei mai mari consumatori de îngheţată

În cazul în care credeai că îngheţată este populară în ţările calde, te înşeli. Se pare că finlandezii sunt unii dintre cei mai mari consumatori de îngheţată, deşi clima lor nu se „asortează” foarte bine cu specificul acestui desert.

În cât timp mănânci o îngheţată

Unii cercetători au fost curioşi cam de câte ori este nevoie să lingi o îngheţată până să o termini şi au descoperit că, în medie, se rezumă la 50 de astfel de mişcări.

Originile îngheţatei datează încă din secolul 2 î.e.n

Deşi nu există o dată oficială a apariţiei primei îngheţate în lume, se spune că acest desert datează încă din Grecia Antică, în secolul al 2-lea î.e.n. Se pare că, pe atunci, Alexandru cel Mare savura un produs asemănător, preparat din gheaţă aromată cu miere şi nectar.

Celebrul cornet de îngheţată a fost inventat de un producător de vafe (waffles)

Cornetul de îngheţată a apărut în 1904, în SUA, iar inventarea lui a fost, pur şi simplu, întâmplătoare. Lansarea lui a avut loc la un mic târg din St. Louis, unde un vânzător de îngheţată a rugat un producător de vafe să îi prepare nişte forme în care să servească îngheţată.

Îngheţata creează dependență

Dacă, până acum, glumeai când spuneai că eşti dependentă de îngheţată, cercetătorii aduc date şi informaţii ştiinţifice care certifică această plăcere adictivă. Cu alte cuvinte, nici nu minţi, nici nu glumeşti.
Potrivit unui studiu american, consumul de îngheţată creează acelaşi tip de dependenţă pe care îl dau drogurile. Explicaţia constă în faptul că nu se activează suficient zonele din creier responsabile cu gestionarea recompenselor, atunci când mănânci îngheţată.

Categoria: Puls

Tags:

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad