Daniel Antonie: La Divizia Minieră, cu 2% mai puţin personal TESA. Ortacii din Cariera Jilţ Nord şi Mina Motru nu scapă de şomaj tehnic

Daniel Antonie, directorul Diviziei Miniere din cadrul Complexului Energetic Oltenia, a vorbit din nou despre reorganizarea companiei. Până la jumătatea acestei luni, conducerea companiei va analiza activitatea personalului TESA şi tot până atunci se va lua o hotărâre în privinţa concediului „forţat” care se impune la unele unităţi miniere.

TESA la Divizia Minieră, cu 2% mai puţin

Directorul Diviziei Miniere a declarat, la AccesTV, că reorganizarea CEO nu va implica şi schimbarea organigramei, dar se caută soluţii pentru eficientizarea activităţii la nivelul personalului TESA. „Au venit cele două cariere de la Jilţ, din fostul CE Turceni, cu personal TESA extraordinar de mult. Un serviciu are 13 sau 14 persoane, în loc de 5, cât este normal. Căutăm soluţii ca activitatea de acolo să fie pe producţie, iar problemele mari să le putem rezolva la Divizia Minieră. Asta presupune să găsim structura corectă şi ce o să fie în plus, să completăm locurile libere şi restul să meargă în producţie”, a afirmat Daniel Antonie.
Şeful Diviziei Miniere a explicat şi modalitatea în care se va face selecţia celor care vor părăsi structurile TESA, dar şi cu cât va fi redus personalul administrativ la nivelul diviziei. „Este în lucru o analiză, pentru jumătatea lunii, în ceea ce priveşte activitatea pe fiecare sucursală la personalul TESA, la servicii, la birouri şi aşa mai departe. La Divizia Minieră, şefii de birouri vor face acea analiză pe care o înaintează şefilor de cariere şi aşa se va face selecţia. În acest fel vrem să scădem personalul administrativ de la 11%, cât este acum, pe la 9%”, a spus Antonie.

Ortacii de la Jilţ Nord şi Mina Motru vor fi trimişi acasă

Directorul Antonie a precizat că dacă nu se vor găsi soluţii pentru deblocarea situaţiei în privinţa extinderii fronturilor de lucru la UMC Jilţ Nord, activitatea va fi întreruptă. „Acolo se mai poate funcţiona o perioadă foarte scurtă. Până la finele acestei luni, dacă nu vom găsi soluţii, o să trebuiască să trimitem oamenii în şomaj tehnic”, a adăugat acesta.
Directorul Diviziei Miniere a menţionat că şi la Mina Motru, la subteran, depozitele sunt pline, nu se livrează cărbune de acolo şi, de comun acord cu conducerea unităţii, o perioadă se va merge în şomaj tehnic.

Categoria: Actualitate

Tags: ,

Commentarii (7)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. KBAUM says:

  LA ANTONIE UN BIROU CITI OAMENI ARE DACA SERVICIUL ARE 5 PERSOANE ?????DACA TOTI IN DIRECTORAT SINT ASA SUGUBATI SE ALEGE PRAFUL DE COMPANIE CU REORGANIZARI DE DOI BANI

  Thumb up 1 Thumb down 1

 2. Minerul de la Motru says:

  La subteran s-a hotarit de comun acord cu conducerea unitatii ca oamenii sa plece in somaj tehnic… Pai in fiecare perioada de somaj tehnic, directorul de la subteran Nasarimba Cristian a dat cite un tun prin curtile unitatii de a golit tot fierul si tot lemnul din depozite. Dupa el ne-ar tine tot anul in somaj tehnic, la servici sa vina numai el cu echipa de hoti.

  Thumb up 1 Thumb down 0

 3. costel says:

  ba, un lucru sa va fie clar: desteapta de Raluca ramane!

  Thumb up 1 Thumb down 0

 4. Relu says:

  Singura solutie viabila de organizare este:
  -desfintarea celor doua divizii;
  -infintarea E.C.Mortu cu : carierele Lupoaia,Rosiuta,Jilt Sud,Jilt Nord;
  -infintarea E.M.C.Rovinari cu : carierele Rovinari,Pinoasa,Rosia,Pesteana;
  -E.E.Rovinari cu Termocentrala Rovinari;
  -E.E.Turceni cu Termocentrala Turceni;
  -E.E.Craiova cu Termocentrala Isalnita si Craiova II;
  Toate acestea sub coordonarea C.E.Oltenia cu sediul in spatiul actulei Divizii Miniere.
  Actualul sediu al C.E.O.pus la dispozitia F.N.M.E..
  Iar GUVERNUL daca doreste sa tina cu tara aceasta sa puna toata energia ce se produce de catre unitatile statului la cos si sa se fac un pret mediu de vanzare,lasand producatorii de energie privati sa o vanda la ce pret doresc si cui doresc.
  OARE ENERGIA ELECRICA SI SISTEMUL ENERGETIC NATIONAL MAI ESTE STRATEGIC PT TARA ?
  SUNT CONVINS CA DIN 1989 si pana AZI,pe toti GUVERNANTI si CONDUCATORII acestei TARI,i-a interesat numai BUZUNARELE PROPRII,durindu-i in fund de POPOR.

  Thumb up 2 Thumb down 1

 5. corina says:

  Bai, Antonie, nemernicule zici ca trimiti oamenii de la Jilt Nord acasa?!Cand ai adus hahalerele astea de la Rovinari, care conduc acum cariera(de fapt n-o conduc), ai zis ca sunt specialisti si o vor debloca. Vezi ce ati facut cu organizarile si specialistii vostri, mai functioneaza un exc. pt o luna. Nu mai dureaza mult si va pica voua guvernul iar atunci veti da socoteala nenorocitilor. Proprietarii nu mai vor sa negocieze cu schizofrenicii tai de Vulpe(binoclistu) si Ulariu, pt ca au incercat sa-i fraereasca de asta cer asa mult. Au vrut sa le ia terenurile pe vorbe goale si promisiuni. Ia-i de aici pe toti si pune oamenii Jiltului, adevaratii specialisti pe care i-am avut ani de zile langa noi si sa vezi ca se va schimba situatia, proprietarii vor deveni intelegatori. Oricum jiltul va deveni o bomba sociala din cauza voastra, vezi ce mai poti repara.

  Hot debate. What do you think? Thumb up 6 Thumb down 2

 6. finu says:

  Antonie un foarte bun profesionist…omul potrivit la locul potrivit….Sa traiesti o mie de ani!

  Thumb up 2 Thumb down 1

 7. nashu says:

  @ finu:
  langa bunicu sa traiasca…

  Thumb up 1 Thumb down 0

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad