Dănuț Bălu: Nu vor avea loc alegeri anticipate la Fărcășești!

Edilul comunei Fărcășești, Dănuț Bălu, a ținut să facă câteva precizări după ce consilierii locali ai Partidului Social Democrat și cei ai Partidului Poporului Dan Diaconescu și-au dat marți demisiile în bloc.“Eu consider că nu sunt necesare alegeri anticipate în comuna Fărcășești.Majoritatea care s-a făcut la alegerile locale a boicotat toate ședințele, toate proiectele inițiate de mine. Acum acea majoritata s-a pierdut, pot să-și dea demisiile toți consilierii. Noua majoritate funcționează în primărie fără nicio problemă”, precizează primarul.

Demisiile, la poștași

Controversatul edil vrea să mai stea de vorbă cu demisionarii, susținând că „majoritatea e de vină”. El a declarat: „O să analizăm demisiile când vor ajunge prin poștă la noi și o să dăm un răspuns la fiecare consilier în parte. O să le solicităm prezența fiecăruia dintre demisionari să ne confirme existență demsiei scrise. Eu sunt primar independent. Nu pot spune dacă vor mai fi păstrați, sau nu, actualii consilieri democrat-liberali pe liste. Nu cred că vor avea loc alegeri anticipate. Dânșii vor, dar nu o să ajungă până acolo. De vină pentru scnadalurile de la Fărcășești este majoritatea consilierilor locali de la alegerile locale. Au urmărit doar interesele personale”, a declarat primarul Dănuț Bălu.

Liberalii ar putea merge singuri în alegeri la Fărcășești

În cazul în care Prefectura Gorj le va da dreptate consilierilor locali, răzvrățiți împortiva primarului Dănuț Bălu și va decide că în comuna Fărcășești trebuie dizolvat Consiliul Local, partidele care formează Uniunea Social Liberală ar putea avea liste proprii de consilieri. Această variantă este luată în calcul atât de social-democrați cât și de liberali. “Sincer nu cunosc foarte bine situația de la Fărcășești. E posibil să participăm separat sau sub sigrala USL în alegeri dacă se vor organiza. Nu pot să spun cum este mai bine. Vom lua o decizie după ce voi discuta cu președintele Partidului Social Democrat, Florin Cârciumaru”, spune președintele Partidului Național Liberal, Dian Popescu.

Vâlceanu: Situația e caraghioasă la Fărcășești

Președintele Partidului Democrat Liberal Gorj nu se gândește deocamdată la alegeri anticipate pentru Consiliul Local Fărcășești. Dan Vâlceanu afirmă că pentru el nu înseamnă nimic  faptul că şi-au dat demisiile consilierii PSD şi PPDD. “Pentru mine acele demisii nu reprezintă nimic. Nu am văzut nicio hotărâre a Prefecturii. Situația mi se pare anapoda, este caraghioasă. Cum să își dea demisiile supleanții de pe listele de consilieri? Până nu se pronunță organele statului, nu pot spune că vom avea alegeri anticipate acolo. Situația din comuna Fărcășeși este creată chiar de președintele Consiliului Județean Gorj, Ion Călinoiu și vicepreședintele Ciprian Florescu  care își forțează oamenii să facă lucrurile total anapoda. Nu mă interesează că se consideră primarul Dănuț Bălu, primar independent”, a comentat Dan Vâlceanu.

Categoria: Politică

Tags: ,

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad