Dărâmăm ziduri pentru a crea punți

O asociație non-guvernamentală a găsit un mod inedit de a promova dreptul la muncă al persoanelor cu dizabilități: pe toată perioada acestei luni va organiza caravane de informare privind drepturile persoanelor cu dizabilități. Campania poartă numele „Dărâmăm ziduri pentru a crea punți”, iar scopul său principal este promovarea normalităţii ca atitudine faţă de dizabilitate.

Caravana Casper a Asociației Profesionale Neguvernamentale de Asistență Socială ASSOC a ajuns și la Târgu-Jiu, la sfârșitul săptămânii trecute. Reprezentanții acestei asociații sunt cei care au demarat campania națională „Dărâmăm ziduri pentru a crea punți”, campanie care are ca scop demolarea zidului simbolic al dizabilităţii prin acordarea de interviuri şi susţinerea de discuţii libere pe tema problemelor pe care le pune integrarea în societate a persoanelor cu dizabilităţi, angajarea lor. „Scopul principal al campaniei este promovarea normalităţii ca atitudine faţă de dizabilitate. Derulată în cadrul proiectului «Servicii sociale integrate și formare vocațională pentru persoane cu dizabilități», cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, campania dorește să atragă atenția asupra abilităților pe care le au persoanele cu dizabilități și urmărește schimbarea mentalității opiniei publice referitoare la acest aspect. În paralel, din Baia Mare, pe 1 Iulie, a pornit o caravană care va ajunge în 19 orașe reședință de județ, iar pe 2 iulie a pornit a doua caravană. A doua a ajuns și la Târgu-Jiu”, a spus Darie Croitoru, reprezentant al organizatorilor.

Categoria: Social

Commentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Elena says:

    Ce mentalitate , ce opinie publica ? Noi iubim , respectam si protejam , cat depinde de fiecare dintre noi , oamenii cu dizabilitati si nici nu am avea dreptul sa simtim altfel , atat timp cat , in vartejul in care traim , nu prea mai stim deosebi binele de rau , normalul de anormal . Ne aflam in starea de veghe , intre sens si nonsen , in curand ne vom inmormanta propriile creiere , si atunci , care este cel cu dizabilitati si cu abilitati ? . Problema se afla la stat , acolo unde nu se pune in aplicare stufarisul de legi gandite in folosul acestor oameni . Despre campanie : cu foarte bani multi , obtinuti din fonduri nerambursabile , s-a platit un titlu stupid .

    Thumb up 1 Thumb down 0

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad