Davițoiu critică vânzările de energie ale CEO. Medințu nu-l ia în seamă

Consilierului municipal, democrat-liberal de la Târgu-Jiu, Nicolae Davițoiu, i se pare că cel mai mare producător de energie pe cărbune din țară a făcut, săptămâna trecută, contracte prea mici de vânzare a energiei.

Complexul Energetic Oltenia a vândut, joi, opt pachete de energie, adică circa 130 de Megawați/h. Directorul Diviziei Energie, Aurel Medințu, spune că energia vândută va asigura funcţionarea, în 2014, a unui grup energetic. „Deocamdată este suficient ce am vândut. Practic, avem asigurată pentru anul viitor funcționarea unui grup energetic. Vom ieși din nou pe piață cu alte pachete de vânzare a energiei”, a precizat Aurel Medințu.

Davițoiu nu crede că CEO a făcut vreo performanță

Fostul șef al portocaliilor de la Târgu-Jiu, Nicolae Daviţoiu, consideră că este insuficientă cantitatea de energie pe care a vândut-o CEO. „Pe fotovoltaic o să se producă în curând peste 1000 de MWh, iar pe eoliene, 7-800 de MWh. Energiile alternative reprezintă, după părerea mea, un mare pericol pentru CEO, care ar trebui să aibă, pentru la anul, cel puţin 1000 de Megawați/h. Nu mi se pare deloc că CEO ar fi făcut vreo performanţă prin contractele de energie încheiate joi. Preţurile la care au fost vândute pachetele, cuprinse între 184 şi 186 de lei, sunt mici”.

Medințu nu e deranjat

Criticile lui Nicolae Daviţoiu nu-l preocupă pe directorul Diviziei Energie din cadrul Complexului Energetic Oltenia, Aurel Medințu. „Nu trebuie să deranjeze faptul că am făcut mai multe contracte mici. Este o strategie bună, pentru că acele contracte mici au prețul mai mare decât pachetele mai mari. Nu mă deranjează criticile lui Nicolae Davițoiu. M-ar deranja dacă ar vorbi vreo somitate din domeniul energiei, atunci aş avea o problemă”, spune în replică Aurel Medințu.

Categoria: Politică

Tags:

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad