De ce fel de dureri te scapă orgasmul

Se ştie deja că durerea de cap nu mai este o scuză validă ca să nu faci sex, pentru că doar actul în sine, fără să ajungi la orgasm, te scapă de dureri. Şi totuşi, orgasmul te poate scăpa de mai multe neplăceri fizice. Află despre ce este vorba:

Crampe premenstruale

Înainte de acea perioadă a lunii, cele mai multe femei au crampe, se simt obosite şi sunt balonate. Din cauza durerilor nici nu te mai gândeşti la sex. Însă specialiştii te sfătuiesc contrariul: ca să scapi de neplăcerile acestea, ar trebui să faci sex sau să te masturbezi – orice ai alege, trebuie să ajungi la orgasm – pentru că în acel moment muşchii pelvini se contractă şi apoi se relaxează, iar în creier sunt eliberate substanţe ce au rol de analgezic.

Migrene, dureri de cap

Atunci când te simţi bine – în special când faci sex şi ajungi la orgasm – în organism sunt eliberate endorfine, ce se comportă ca analgezice naturale. Aşadar, de fiecare dată când te doare capul sau simţi că se apropie o migrenă, trebuie doar să dai o fugă cu partenerul în dormitor sau poţi face asta şi singură. Efectul este acelaşi.

Sughiţuri

Nervul vag pleacă din creier şi călătoreşte prin întreaga cavitate toracală şi mai jos până la bazin. Acesta controlează deglutiţia şi respiraţia, dar şi sughiţurile, care sunt un reflex respirator. Aşadar, ca să scapi de sughiţuri trebuie să supra-stimulezi nervul vag şi poţi face asta foarte simplu, ajungând la orgasm – şi aşa poţi scăpa şi de sughiţuri.

Insomnie

Pe lângă faptul că sexul este şi obositor, când ajungi pe culmile plăcerii, creierul este inundat de oxitocină, supranumit şi hormonul fericirii. Acesta te relaxează şi te ajută să combaţi insomniile. În plus, oamenii de ştiinţă au descoperit că femeile au mai multă oxitocină în organism decât bărbaţii.

Stres şi depresie

Odată ai endorfinele şi oxitocina care sunt eliberate în creier şi organism, aşa că deja te simţi mai bine după un orgasm. Dar specialiştii au descoperit că şi sperma are un rol ajutător în lupta împotriva depresiei, datorită substanţelor pe care le conţine. Totuşi, se pare că aceasta ar trebui înghiţită ca să îşi facă efectul, anunţă ei.

Categoria: Despre sex

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad