De la 1 noiembrie vine zăpada

Potrivit reprezentanților Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), prima zi a lunii noiembrie va aduce și prima zăpadă. Mai exact, de la 1 noiembrie sunt preconizate primele ninsori la munte, iar după 20 noiembrie, acestea se vor extinde la nivelul întregii țări. „Ca să vorbim de instalarea iernii, trebuie să avem temperaturi în jurul valorii de zero grade, ușor pozitive ziua și negative noaptea. Acest lucru se va întâmpla după data de 20 noiembrie; nu spun că ninge pe 20 noiembrie, spun că după această dată precipitațiile pot fi sub formă de zăpadă. A doua observație este că după data de 1 noiembrie nu excludem posibilitatea unui episod de ninsoare la munte”, a spus directorul ANM, Ion Sandu. Acesta a mai precizat că până la 1 noiembrie se vor înregistra însă temperaturi peste normele obișnuite.
Conform directorului ANM, în luna decembrie va fi mai frig, iar în lunile ianuarie și februarie, temperaturile vor fi mai apropiate de norme; în prima lună a anului 2014, temperatura medie va fi în jurul valorii de minus trei grade. Directorul ANM a avertizat însă că există şi posibilitatea ca în ianuarie şi februarie să existe o săptămână sau 10 zile când temperaturile să scadă şi până la minus 15 grade sau minus 20 de grade. Cu excepția lunii decembrie, restul lunilor de iarnă se vor încadra în normele obișnuite ale temperaturilor.
Meteorologii spun că în următoarele trei zile vom avea vreme excelentă pentru ieşiri în aer liber, mai caldă decât ar fi normal. Astăzi, vremea se mai încălzeşte puţin, dar dimineaţa şi seara va fi răcoare, iar în Moldova se va semnala ceaţă. Mâine, temperaturile vor urca până la 26 de grade în Banat şi Crişana, iar în restul ţării vor fi până la 22 -23 de grade.

Categoria: Social

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad