De la mărire, la decădere: Marin Condescu

Îmi aduc aminte de vremurile în care guvernanţii ultimilor 20 de ani au fost primiţi cu toate onorurile în Gorj, de şeful sindicatelor miniere, Marin Condescu. Înalţi demnitari şi chiar Traian Băsescu au făcut cunoştinţă cu ospitalitatea sindicală în cel mai stilat şi somptuos fel, dacă ne amintim de întrunirile cu grad ridicat de importanţă, ţinute chiar şi în „obiectivele” turistice din judeţ. În trecut, conturile societăţilor de stat se goleau instantaneu la solicitarea acestuia, iar numirile în funcţii sau concedierile în minerit şi energie aveau loc fie şi numai la o ridicătură de sprânceană a „preşedintelui” parcă pe viaţă ales şi, desigur, reales. Vremurile se schimbă şi nu în cel mai fericit mod pentru mai-marele sindicalist şi „finanţator” al fotbalului gorjean.
Aflu că vineri este un alt moment dificil pentru Marin Condescu… în şedinţa de Consiliu de Administraţie al CS Pandurii, acesta urmează să prezinte raportul finanţărilor acordate de toţi cei patru asociaţi, adică USMO, Primăria Târgu Jiu, Artego şi CE Oltenia. În mediul „energetico-sportiv” se spune deja că Marin Condescu nu va mai reprezenta CS Pandurii, fiindcă Uniunea Sindicatelor Miniere din Oltenia, condusă de acesta, n-a contribuit financiar niciodată. Asta înseamnă că USMO îşi pierde calitatea de asociat-acţionar. Calea naturală pe care o va urma liderul este cea spre alt decor. Momentul nu ar trebui să fie convulsiv, în cazul în care actele vor vorbi de la sine. Pe de altă parte, liderul va trece şi printr-un fel de evacuare din buricul târgului, mutare ce cred că se va întâmpla cu gălăgie, militanţii pentru drepturile salariaţilor CEO urmând să-şi mute cartierul general la Mătăsari. Curat ghinion!
În acest caz, între  mărire şi decădere (într-un sistem economic bogat) sunt vreo două decenii de o… bunăciune de viaţă pentru omul în cauză, dar ce rămâne după ce acesta aproape că-şi încheie traseul prin sistem?

Categoria: Editorial

Tags:

Commentarii (3)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. gicu says:

  Ne-am saturat de Condescu. Sunt alti oameni care fac puscarie pentru mai putine hotii. Cand ajunge acest hotoman la puscarie?

  Thumb up 0 Thumb down 0

 2. Mielu says:

  Ai dreptate Gicule. ne am saturat de Condescu care a tinut de locurile de munca si salariile minerilor 20 de ani. sa vina puscariasu de Cretan care a mintit, a furat , minte si fura in continuare sustinut de gainaru de Raut si ceata lui plesuva de militieni pensionari. auzi Gicule, da preacinstitul puscarias Cretan unde lucreaza? asta are servici? cine il plateste? hahalera de Cretan a mancat banii celor de la Energomontaj si dupa aia i a trimis pe oameni acasa fara salariile pe ultimele 6 luni … o hahalera ….ca si gainarii care iau spaga in oratenii … curcani, cocosi … orice se poate baga la ghizdan …

  Thumb up 0 Thumb down 0

 3. Pensionar says:

  Si de gainarii ăștia n-are injustitzia ac de cojoacele lor?Sau depande tot de nea băxelu injustitzia? sau de kiovaxa?

  Thumb up 0 Thumb down 0

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad