Delapidare şi audieri pe capete la Işalniţa! Noul şef al sucursalei CEO, profesionist de la FORMENERG

- Dosare penale pentru Bălăşoiu şi subordonaţii săi

Constantin Bălăşoiu şi alţi patru directori au fost demişi vineri de conducerea CE Oltenia şi acuzaţi de delapidare într-un dosar întocmit de organele de cercetare penală. Ei sunt cercetaţi pentru dispariţia a peste 100 de mii de tone de cărbune, adică pentru dispariţia a aproape jumătate din capacitatea depozitelor termocentralei. Alţi cinci suspecţi, angajaţi şi ei la Termocentrala Işalniţa, vor fi audiaţi de poliţişti la începutul săptămânii viitoare.

În urma unui audit intern de acum o lună, conducerea Complexului Energetic Oltenia a constatat că din rezerva guvernamentală de la SE Işalniţa lipsesc 140 de mii de tone de cărbune. Concluziile la care a ajuns administraţia au fost confirmate joi, când termocentrala  şi-a oprit grupul pentru că nu mai avea cărbune. Vineri, toţi directorii sucursalei au fost demişi, iar poliţiştii au descins la sucursală.

Mai multe persoane implicate

Surse din companie spun că cei care au făcut pierdute miile de tone de cărbune din depozitele unităţii au fost extrem de bine organizaţi, acţionând ca un grup. Deocamdată vor fi audiate 10 persoane, urmând ca cercul să se lărgească: „Sunt mult mai multe persoane implicate, iar schimbările din această sucursală vor fi mult mai profunde”, spun sursele.

Interimat la Işalniţa

Dată fiind situaţia, SE Işalniţa va fi condusă interimar de inginerul Dumitru Dumitraşcu, unul dintre directorii anilor 1993-1994 ai termocentralei Turceni. Acesta este descris de oameni din sistem ca fiind unul dintre profesioniştii din energie care va avea şansa, după toate probabilităţile,  să reorganizeze total sucursala CEO. Interesant este că acesta se reîntoarce în sistem, la conducerea SE Işalniţa, de la o societate pe acţiuni, SC FORMENERG, firmă a cărei activitate s-a bazat aproape în majoritate pe contracte şi parteneriate cu statul, inclusiv cu unităţile miniere şi energetice din Gorj, printre care şi fostul Complex Energetic Turceni. Conform propriei prezentări, S.C. FORMENERG S.A. a obţinut la un moment dat, de la fostul complex, un contract de 58.800 lei, pentru furnizarea programului de „Legislaţie în domeniul economic” şi un contract de 58.800 lei pentru furnizarea programului de „Implementare a noilor măsuri legislative în domeniul economic”.

Statul, cel mai serios… client

Iată cum se prezintă firma din care provine Dumitru Dumitraşcu: „Experienţa S.C. FORMENERG S.A. este foarte mare, având în vedere portofoliul variat de clienţi: Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Secretariatul General al Guvernului, Garda Financiară – Comisariatul General, Curtea de Conturi, Ministerul Mediului şi Padurilor, Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Agriculturii, CN Transelectrica, Electrica, Hidroelectrica, Enel, Romgaz, Transgaz, EON, Petrom, Instituţia Prefectului Judeţul Vâlcea, Apa Nova, Aeroportul «Henry Coandă», Romaero, Consiliul Judeţean Călăraşi, Radiocom, Metrorex, Hidroserv, Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement etc”.

Categoria: Dezvăluiri

Tags: , ,

Commentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. energetician says:

    Acest om este un as in energie ,pe linga altii …….bravo

    Thumb up 3 Thumb down 0

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad