Delegaţii străini au promis că vor vota Gorjul în competiţia pentru „Mărul de aur”

În intervalul 11-14 octombrie, în judeţul Gorj a avut loc un infotrip intitulat  „Trăiţi  Povestea  Gorjului  Explorând  Grădina  Carpaţilor -  Documentare  FIJET”, la care au participat 45 de persoane, printre care și ziariști din numeroase țări europene, Canada și SUA.

Judeţul Gorj a fost înscris în competiţia pentru „Mărul de aur”, care se acordă unor situri, localităţi sau zone de importanţă turistică internaţională. La Târgu Jiu au fost prezenţi, la întâlnirea cu autorităţile judeţene, jurnalişti şi reprezentanţi FIJET din următoarele ţări: SUA, Rusia, Slovenia, Bulgaria, Croaţia, Italia, Estonia, Cehia, Belgia, Spania, Serbia, Suedia, Slovacia şi Canada. Cei 16 jurnaliști activează în cadrul FIJET (Federaţia Internaţională a Jurnaliştilor de Presă Scrisă de Turism). Discuţiile cu jurnaliştii străini au fost purtate de Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, reprezentanţi ai autorităţilor locale din domeniul turismului, precum şi de reprezentanţi ai Primăriei Târgu Jiu și ai Prefecturii Gorj. „Susţinem această iniţiativă şi vor face toate demersurile pentru a avea succes. Vrem să credem că delegaţii care au stat patru zile în Gorj au aflat povestea Gorjului şi au suficient de multe argumente pentru a vota cu Gorjul. Noi nu avem proiecte doar pentru această competiţie, ci ele vor fi implementate şi în anii viitori. Vrem ca Gorjul să devină o destinaţia turistică recunoscută, cu o ofertă variată pentru cât mai multe tipuri de turişti. Este un ţel la care aspirăm şi ne-am înscris deja pe coordonata dezvoltării turistice a judeţului Gorj. Cine vine o dată în Gorj, cu siguranţă că se va întoarce şi a doua oară. Vrem ca Gorjul să devină inima turismului din România şi din Balcani, pentru că îl avem aici pe Constantin Brâncuşi”, a declarat Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj.

Categoria: Actualitate

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad