Despre pechinezul care se vrea câine-lup şi strategul caraghios

În ultimele săptămâni asist la nişte jocuri murdare în şi pe lângă politica de la Jiu, ce-mi aduc aminte de anul 2004, când Mischie a fost scos pe tuşă în urma unei campanii media care a fost finanţată puternic de unii care acum sunt la putere.

În laboratoarele PSD se pun la cale, în ultima vreme, atacuri mişeleşti la adresa primarului Cârciumaru. Atunci când confundă paharele Berzelius cu cele de Johnny Walker, unii se cred câini-lupi şi îl muşcă public de prin toate părţile pe şeful lor politic. Ticăloşia este cu atât mai mare cu cât atacurile au început atunci când Cârciumaru era plecat în străinătate. Problema lor este că atunci când sunt chemaţi să dea explicaţii despre elucubraţiile bahice, aşa-zişii lupi redevin pechinezi (era să scriu maidanezi şi nu greşeam prea tare).

Probabil mulţi din cei care aţi urmărit scandalul ăsta vă întrebaţi cine este în spate, cine-i păpuşarul acestor marionete care dau zilnic gogonate pe la tv. Este un personaj care vremelnic are biroul în Prefectura Gorj, care a supt la ţâţa partidului. Acest ins, spre dispreţul tuturor celor care-l ascultau, recent, la un post de radio, a spus că nu-l interesează jocurile politice, că nu are nicio treabă cu acest scandal – cu alte cuvinte, „Hai să-i prostesc pe proşti!”.

Poate treceam peste acest subiect, dar acest impostor mă determină să-l întreb public dacă le-a trasat sarcini, timp de trei ore, în biroul său central, celor pe care i-a trimis la televizor într-o zi de weekend. Am remarcat la acea vreme schimbarea unuia dintre telegenici, parcă venise după o lobotomie greşită, cu juma’ de creier în staniol.

Strategul ăsta „neprihănit” nu ar trebui să uite în casa cărui primar penal doarme şi că se poate trezi într-o dimineaţă cu mascaţii la uşă căutând ceva vânat şi atunci să vezi probleme cu imaginea. Doar dacă nu e infantil poate crede că-l doboară pe Cârciumaru în ochii electoratului cu „drosophila funebris” (trimis să oripileze telespectatorii) sau merge pe principiul că dacă tot nu poate să-l „termine”, măcar să-l scuipe şi să-l înjure.

Cică personajul e emulul lui Călinoiu. Că tot veni vorba, preşedintele judeţului urmează la ghilotină. Atenţie aşadar la cotârlele pe care le hrăneşti, domn’ preşedinte!

Categoria: Editorial

Tags:

Commentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. gogu says:

    Drosopfila funebris este cumva Cosmin Pigui ?

    Thumb up 0 Thumb down 0

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad