Detalii şocante în cazul dublei crime de la Meriş! Mărturiile criminalilor au dus-o pe mama fetei ucise în pragul leşinului

-    Una din victime, strangulată de mai multe ori până a murit
-    Mama acesteia cere condamnarea pe viaţă a criminalilor

Procesul în care sunt judecaţi cei patru tineri acuzaţi de comiterea dublului asasinat din localitatea Meriş, de lângă oraşul Motru, scoate la iveală detalii înfiorătoare despre modul în care au fost omorâţi Ionuţ Ulăreanu, un tânăr în vârstă de 28 de ani, şi prietena acestuia, Ileana Gabriela Dumitrana.  
Mărturiile şi amănuntele înfiorătoare ale criminalilor despre modul în care i-au omorât pe cei doi au dus-o pe mama fetei ucise în pragul leşinului. Aceasta a declarat că vrea pedeapsa pe viaţă pentru cei patru criminali şi daune morale şi civile în valoare de 300.000 de lei.

Cei patru tineri din Motru acuzaţi de omor deosebit de grav, tâlhărie, distrugere prin incendiere şi profanare de cadavre, în cazul dublei crime de la Meriş, şi-au recunoscut, ieri, faptele în faţa instanţei, la primul termen de judecată.
Florin Claudiu Mînea, Dragoş Ionescu, Mihai Dorin Bălan şi Bogdan Drăgoi (acesta din urmă fiind minor) i-au ucis, la finele lunii mai a acestui an, pe dealerul lor de droguri, din Filiaşi, şi pe prietena acestuia din Turceni, tânăra însoţindu-l pe acesta la întâlnirea cu clienţii. Concluzia, după audierile în faţa completului de judecată, a fost că cei patru au comis crimele pentru droguri, toţi fiind consumatori de etnobotanice.

Au băut 2 litri de vişinată pentru a căpăta curaj

În după amiaza zilei de 27 mai a acestui an, cei patru criminali s-au întâlnit în faţa unui bloc unde locuia unul dintre ei şi au hotărât că trebuie să procure substanţe etnobotanice pentru că, tocmai cu o seară înainte, atunci când îşi injectaseră sare de baie în venele de la picioare şi mâini, terminaseră proviziile. Pentru că nu aveau nici bani, au stabilit ca Bogdan Drăgoi să-i telefoneze dealerului din Filiaşi şi să-i ceară să le aducă substanţe etnobotanice. Deoarece exista riscul ca acesta să nu vină la Motru, pentru că Florin Claudiu Mînea mai avea o datorie neachitată, s-au înţeles ca Drăgoi să-l mintă că vrea să cumpere marfă de 2.000 de lei. Aceştia s-au înţeles să stabilească întâlnirea cu dealerul în afara oraşului Motru, cu scopul de a-l agresa şi a-i lua etnobotanicele, fără să plătească. Pentru a căpăta curaj au băut o sticlă de doi litri cu vişinată.
Trei dintre aceştia, după ce s-au înarmat cu o cheie fixă metalică şi o alta franceză, dar şi cu un picior de la un scaun, au mers în punctul „Rîpa”,  între podul peste râul Motru şi satul Rîpa, şi s-au ascuns, aşteptând ca Drăgoi să ademenească victima în acel loc.
În jurul orei 23.15, Drăgoi s-a întâlnit cu dealerul şi, sub pretextul că banii sunt la Mînea, i-a spus că trebuie să meargă pe un drum forestier spre satul Rîpa pentru a face tranzacţia, însă traficantul a refuzat şi i-a spus lui Drăgoi să coboare din maşină. Minorul le-a trimis, între timp, celor trei tovarăşi ai săi un mesaj telefonic, prin care i-a înştiinţat că traficantul era însoţit de Ileana Gabriela Dumitrana. Nici nu a apucat bine Drăgoi să traverseze strada, spre locul în care se aflau ascunşi ceilalţi trei, pentru că aceştia ieşiseră deja în faţa autoturismului. Drăgoi a declarat în faţa instanţei că a văzut doar cum unul din cei trei a dat cu cheia în autoturism, s-a speriat, a fugit la câteva sute de metri distanţă şi s-a ascuns într-o pădure.

Au strangulat victima cu mâneca unei bluze de trening

Bălan şi Mînea au deschis uşile maşinii şi au început să lovească victimele.  Mihai Dorin Bălan a povestit completului de judecată cum l-a lovit cu cheia fixă în zona capului pe Ulăreanu, iar Dragoş Ionescu, cu piciorul de la scaun, pe tot corpul. Cei doi l-au tras afară din maşină şi au continuat să-l lovească în  zona feţei şi abdomenului cu pumnii. La un  moment dat, traficantul a căzut pe o parte lângă autoturism, însă după câteva secunde a dat să se ridice, dar a fost lovit din nou de către Bălan până a căzut. Acesta a detaliat, ieri, acel moment şi a spus că apoi i-a aplicat mai multe lovituri cu cheia fixă metalică, iar Ionescu cu  piciorul de la scaun, în cap şi pe corp, până  au constatat că tânărul a decedat. În tot acest timp, Mînea se ocupase de tânăra de 19 ani, de cealaltă parte a autoturismului. După ce coborâse din maşină şi a început să ţipe după ajutor, acesta a lovit-o cu pumnii în zona feţei şi în cap, cu cheia franceză, până ce fata a căzut într-un canal aflat în imediata apropiere. Mînea le-a cerut ajutorul celorlalţi doi să o scoată de acolo şi au pus-o în portbagajul autoturismului. Apoi l-au urcat în maşină şi pe Ulăreanu, pe bancheta din spate. L-au sunat pe telefonul mobil şi pe Drăgoi şi l-au chemat la autoturism, apoi au plecat cu maşina cu intenţia de a o împinge într-un lac, împreună cu cele două victime. De menţionat că pe drumul până la lac, Ionescu şi Bălan l-au avut între ei, pe bancheta din spate, pe cel pe care-l omorâseră. Planul nu a putut fi dus până la capăt pentru că autoturismul s-a împotmolit într-o mlaştină din apropierea lacului.
Pe drum însă cei patru au auzit din portbagaj gemetele fetei, aşa că au oprit autoturismul şi, potrivit mărturiei lui Dragoş Ionescu, acesta a deschis portbagajul şi a strangulat-o pe aceasta cu mâneca de la geaca sa de trening. Potrivit declaraţiei criminalului, acelaşi lucru l-a mai făcut încă o dată, atunci când au ajuns la lac. Văzând că nu mai pot scoate maşina din mlaştină, Bălan a venit cu ideea s-o incendieze, cu tot cu cele două victime. Au dat foc autoturismului cu ajutorul şosetelor pe care le purtau şi al unor hârtii pe care le-au găsit în maşină. Cei patru au luat, mai întâi, din autoturism substanţele etnobotanice ale dealerului, suma de 300 de lei,  o cameră video şi un ceas Rolex.

Mama fetei cere detenţiunea pe viaţă pentru criminali

După ce au ajuns la locuinţa unuia dintre ei, au împărţit prada, fiecare luând suma de 100 de lei şi câte un plic cu etnobotanice, minorului revenindu-i 0,25 de grame din cantitatea de droguri.
Pe parcursul judecăţii, mamei tinerei ucise i s-a făcut rău de mai multe ori. La finalul şedinţei de judecată, aceasta abia a avut puterea să declare că vrea pedeapsa pe viaţă pentru cei patru criminali şi daune morale şi civile în valoare de 300.000 de lei.

Categoria: Dezvăluiri

Tags: ,

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad