Deținuții au început școala

Persoanele private de libertate din Penitenciarul Târgu Jiu au participat luni, 16 septembrie, la deschiderea anului școlar 2013-2014. La festivitate au luat parte, de asemenea, două cadre didactice ale Școlii Generale „Gheorghe Tătărăscu” din Târgu Jiu, precum și personalul sectorului educație și asistență psihosocială din penitenciar.

Pentru anul școlar 2013-2014, 13 persoane private de libertate au solicitat înscrierea pentru ciclul primar și 46 de persoane pentru cursurile gimnaziale, structura anului școlar și modalitatea de desfășurare a cursurilor fiind similare celor din învățământul de masă.
La sfârșitul cursurilor, diploma de studii, adeverința, certificatul de absolvire precum și foaia matricolă vor fi eliberate de către unitatea de învățământ care asigură și personalul didactic pentru desfășurarea cursurilor, fără a fi înscrise mențiuni cu privire la locul în care s-a derulat instruirea școlară.

30 de zile mai puțin la pedeapsă

Conform legii în vigoare, fiecare persoană privată de libertate care promovează un an școlar beneficiază de 30 de zile considerate ca executare din pedeapsă. Reintegrarea socială a persoanelor care au săvârșit infracțiuni constituie unul dintre scopurile majore ale pedepsei privative de libertate, iar instruirea școlară a persoanelor deținute rămâne una dintre cele mai viabile modalități de acțiune pentru creșterea șanselor de incluziune socială după liberarea din penitenciar; de aceea, Administrația Națională a Penitenciarelor acordă o importanță deosebiră respectării și garantării accesului la educație pentru persoanele aflate în custodia penitenciarelor.

Categoria: Social

Tags:

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad