Deținuții Mischie, Vulpe și Manțog fac duş mai des

Și la Penitenciarul Târgu-Jiu, conducerea a dispus luarea unor măsuri anticaniculă, astfel că persoanele private de libertate încarcerate aici vor putea face duș mai des ca de obicei. Regula aceasta li se va aplica și deținuților Ion Vulpe, Nicolae Mischie și Ionel Manțog.

Cele 670 de persoane private de libertate care sunt încarcerate la Penitenciarul Târgu-Jiu beneficiază de anumite condiții pentru a face față cu brio temperaturilor extreme înregistrate în această perioadă. Astfel, potrivit conducerii unității de detenție, s-au luat măsuri pentru ca deținuții cu afecțiuni cardiace sau alte afecțiuni care prezintă risc să nu fie în pericol. În această categorie intră și Nicolae Mischie, fostul baron de Gorj, care execută o pedeapsă de patru ani pentru luare de mită şi Ionel Manţog, cel care va sta în penitenciar cinci ani pentru abuz în serviciu în formă calificată. Una dintre măsuri este aceea ca deținuții să facă duș mai des pentru se răcori. „S-a modificat programul zilnic de aerisire al camerelor de detenție, creșterea timpului alocat persoanelor private de libertate în aer liber, se acordă o atenție deosebită persoanelor private de libertate care suferă de diverse afecțiuni ce pot fi afectate de temperaturile mari. O atenție deosebită li se acordă persoanelor vârstnice, celor cu dizabilități. De asemenea, persoanele private de libertate pot merge la duș mai des decât înainte de a se aplica aceste măsuri anticaniculă”, a spus Lavinia Lupu, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Târgu-Jiu.

Categoria: Eveniment

Tags: , , ,

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad