Detonează Pandurii, bomba la Tel Aviv?

Hapoel Tel Aviv – Pandurii Târgu Jiu, astăzi, ora 20:00, netelevizat
Stadion Bloomfield(Tel Aviv)
Hapoel: Amos – Dgani, Ilic, Colin, Shimon – Gordana, Gerzicich, Sasha, Zaguri – Damari, Shechter. Antrenor: Ran Ben Shimon.
Pandurii: Stanca – Ungurușan, Mamele, Paraskevas, Momcilovic – Anton, Nistor, Brata, Eric, Nicoară – Matulevicus. Antrenor: Cristi Pustai.
Partida va fi arbitrată de Paolo Valeri din Italia.

După 1-1 în meciul tur, vicecampioana României, Pandurii Târgu-Jiu, vrea să răstoarne soarta calificării în play-off-ul Europa League, chiar la Tel Aviv, acolo unde visează la o victorie în faţa lui Hapoel.

Pentru a-şi continua visul european, Pandurii sunt obligaţi să treacă cu bine peste cel mai dificil examen din această perioadă: confruntarea retur cu israelienii de la Hapoel Tel Aviv. „Este cel mai important joc al începutului de sezon, de acest rezultat va depinde şi modul cum vom aborda viitoarele meciuri, traseul nostru… Le-am transmis şi jucătorilor că este o şansă imensă de a demonstra că au valoare, că îşi merită locul în Europa. Da, poate fi considerat şi un examen al maturităţii pentru marea majoritate a jucătorilor echipei Pandurii.”, mărturiseşte din capul locului, tehnicianul Cristi Pustai.

Vor trebui să se adapteze

Încă de la sosirea pe tărâmul sfânt, marţi seară, pandurii au fost întâmpinaţi de o climă foarte dificilă (o căldură apăsătoare, de 38 grade, dar şi de o umiditate ridicată, de 50%). Deşi s-au adăpostit imediat la aerul condiţionat al autocarului care îi aştepta la aeroportul din Tel Aviv, mulţi dintre elevii lui Pustai au oftat îndelung, fiind conştienţi că la ora partidei cu Hapoel vor trebui să reziste cel puţin 90 de minute, plus eventuale prelungiri, în infernul „dracilor roşii” reprezentat de arena „Bloomfield”. Şi mai ales în condiţiile în care Nistor and Co. sunt obligaţi să atace şi să încerce să răstoarne situaţia după „prima repriză” jucată la Cluj. „Dacă vrem să ne calificăm, e clar că trebuie să dăm dovadă de sacrificiu şi de maximă determinare. Echipa din Tel Aviv este cam de valoarea noastră, numai că joacă foarte bine în deplasare, sper ca acum să dăm noi o replică pe măsură.”, precizează antrenorul Cristi Pustai. În disputa tur de la Cluj, Hapoel a fost vioara întâi, având o posesie a balonului de 60%, ceea ce nu i-a picat deloc bine lui Pustai şi echipei sale, obişnuiţi să controleze acest capitotol.

Fără 3 jucători şi la Tel Aviv!

În afară de clima destul de dificilă, pandurii se izbesc la Tel Aviv şi de o altă problemă, la prima vedere, mai importantă. Este vorba despre absenţa din lot a nu mai puţin de trei piese grele, două dintre acestea fiind chiar titulari ai partidei tur desfăşurate la Cluj. Cristi Pustai nu poate miza pe Nicandro Breveld, Erico da Silva şi Vali Lemnaru, care nici măcar nu au făcut deplasarea pentru meciul cu Hapoel. Şi pentru ca „tacâmul” să fie complet, pe drumul spre Israel, căpitanul Christou Paraskevas a avut umărul imobilizat, fiind incert pentru partida din această seară. „Sunt jucători importanţi care ne lipesc, sperăm să nu se vadă absenţa lor în acest meci de la Tel Aviv.”, a comentat situaţia creată, preşedintele executiv al Pandurilor, Eugen Pîrvulescu. Revenind însă, la absenţele deja certe,
Breveld a fost diagnosticat cu micro ruptură fibrilară, iar La Erico da Silva acuză şi el probleme musculare după ultima etapă de campionat, cu Oţelul Galaţi.

Cu probleme, dar încă optimişti

În ciuda problemelor enumerate mai sus, elevii lui Pustai se arată încă destul de optimişti în obţinerea unui rezultat calificant în play-offul Europa League. Mai ales după ultimul succes înregistrat în Liga I, cu Oţelul Galaţi, care le-a oferit pandurilor o doză bună de moral. „Va fi dificil să întoarcem rezultatul, este un meci destul de greu, dar sper să marcăm şi să ne calificăm. Ne-a prins foarte bine victoria cu Oţelul. Putem să ne calificăm. Trebuie doar să nu mai comitem erorile pe care le-am comis în meciul tur.”, susţine mijlocaşul Dan Nistor. Şi colegul acestuia din linia de mijloc, Paul Anton, se arată încrezător: „Mergem cu gând de calificare. Poate să fie un rezultat favorabil, chiar şi egalitate, dar sperăm să ne calificăm.”, a punctat Anton. După ce a ţinut să fie extrem de aproape de jucători, făcând deplasarea în Israel şi cazându-se la acelaşi hotel cu Nistor and Co. , preşedintele C.A. al clubului Pandurii, Marin Condescu, este gata să parieze pe calificar: „Am stabilit o strategie destul de riscantă înainte de aceste două meciuri, dar am câştigat cu Oţelul şi sper să facem egal acolo, la Tel Aviv. Un 2-2 şi lucrurile vor fi mai simple. Hapoel poate fi bătută, mai ales acasă, însă este o echipă bună. A jucat în grupele Champions League, dar norocul nostru este că nu mai are forma de atunci şi nici nu mai are aceiaşi jucători”, a declarat Condescu.

Categoria: Sport

Commentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. nick says:

    speram sa ne calificam , ar fi o mare realizare

    Thumb up 0 Thumb down 0

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad