Dian Popescu vrea să-l tragă pe dreapta pe Gabriel Giorgi


Președintelui PNL Gorj nu-i convine că directorul Minprest Rovinari comunică prin presă cu șefii partidului. Gabriel Giorgi crede că liderii PNL vor să-i taie elanul.

Liberalul Gabriel Giorgi se află în ultima vreme în centrul unui scandal  în interiorul Partidului Național Liberal. Liderii PNL îi cer insistent directorului Minprest Rovinari să își aleagă una din funcțiile pe care le ocupă în prezent: să conducă în continuare societatea prestatoare de servicii în minerit și energie sau să rămână simplu consilier municipal la Târgu-Jiu. Gabriel Giorgi rămâne ferm pe poziții și nu înțelege de ce este pus să facă o asemenea alegere, tocmai acum. Președintele Partidului Național Liberal de la Gorj este tranșant în ceea ce privește situația lui Gabriel Giorgi. Dacă luna trecută îi lăuda activitatea managerială din fruntea Minprest, acum,  îi spune clar să își dea demisia dintr-una din cele două funcții. „Aceste lucruri se discută în birourile politice ale partidului, nu prin presă, dar văd că în ultima vreme pe domnul Gabriel Giorgi l-a cam luat funcția de nas și a început să devină  politicianul care discută cu partidul prin mass-media. Dacă ar discuta cu orice alt partid prin presă, nu aș avea nimic împotrivă, dar nu să facă asta cu PNL-ul. În ceea ce privește situația cu alegerea unei funcții din cele două, este o decizie pe care domnul Gabriel Giorgi o știa de la început, aceste lucruri s-au stabilit în Biroul Politic Județean. În cazul domnului Giorgi, să rămână cu funcția de la Minprest și să renunțe la cea de consilier municipal. A fost o decizie a mea că nu l-am pus în discuție până acum pentru a face o astfel de alegere. Nu trebuie să îi dăm noi motive pentru care trebuie să rămână cu o singură funcție. Se pare că a întins coarda cu propriul lui Birou Politic Municipal”, a declarat Dian Popescu. Liderul PNL Gorj ține să precizeze că Emilia Horhoianu nu este susținută de nimeni de la centru pentru a-i lua locul în Consiliul Local Târgu-Jiu lui Garbiel Giorgi. „Nu se pune problema retragerii sprijinului politic domnului Gabriel Giorgi. Putem doar să-i atragem atenția că  face parte din Partidul Național Liberal, iar dacă nu îi mai place să facă parte din acest partid, are drum liber să își aleagă orice cale politică își dorește. Îl lăsăm să plece fără niciun fel de problemă, e liber să își aleagă opțiunea politică. Eu consider însă că atât el, cât și fratele lui au muncit foarte mult pentru PNL și trebuie să ne așezăm la masa dicuțiilor, pentru că se pare că există anumite neînțelegeri și orgolii, sunt oameni care nu sunt învățați cu anumite funcții și îi ia valul, dar își vor reveni ușor -ușor. Este fals că Emilia Horhoianu este susținută de ministrul Apelor și Pădurilor, Lucia Varga. Niciun membru al organizației de la centru nu va interveni în cadrul PNL Gorj atâta timp cât eu voi fi președinte”, a precizat Dian Popescu.

Gabriel Giorgi se simte dat la o parte  

Directorul  Minprest Rovinari îi transmite lui Dian Popescu că este într-o mare eroare. Nu a comunicat cu partidul prin presă, ci doar a dat replici la atacurile care i s-au adus. „Mie, personal, nu mi-a solicitat nimeni demisia din vreo funcție decât prin intermediul presei. În momentul în care o să am discuții cu conducerea partidului,  vreau să văd ce argumente mi se aduc pentru a alege între cele două funcții, pentru că eu nu văd niciun argument plauzibil pentru care trebuie să fac acest lucru. Nu înțeleg de ce nu mi s-a solicitat și mie demisia din Consiliul Local atunci când i s-a cerut domnului Cosmin Ceaușescu. De ce se întâmpla asta tocmai acum? Nu-mi explic din ce motive domnul președinte Dian Popescu acționează în acest mod, cerându-mi demisia după ce mi-a lăudat activitatea din fruntea Minprest Rovinari. Este într-o eroare, eu nu comunic cu Partidul Național Liberal prin presă, doar am răspuns  la anumite acuzații care mi s-au adus. Dânsul să stea liniștit, că nu m-a luat nicio funcție de nas”, a  declarat Gabriel Giorgi. Consilierul liberal spune că este membru al Partidului Național Liberal din anul 2004, de când și-a depus adeziune și liderul liberalilor gorjeni, Dian Popescu. Nu crede că este normal ca acum să fie supus la presiuni pentru a-și da demisia dintr-o funcție sau alta. „Eu am muncit pentru partid și acum mă deranjează că se fac astfel de presiuni. Mă simt sub presiune. Tot timpul când un liberal a avut rezultate bune în activitate, s-a găsit câte cineva care să îi taie din elan. Așa se face și acum, vor să-mi taie mie din elan. În acest mod, PNL-ul n-o să aibă niciodată câștig de cauză în Gorj. Mă simt dat la o parte”, a mai spus Gabriel Giorgi.


Categoria: Politică

Tags: , ,

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad