Din 2014, în programa şcolară se introduc ore de educaţie sanitară

Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a anunţat, duminică, la şcoala de vară a PNL de la Constanţa, că din 2014 se vor introduce în programa şcolară ore de educaţie sanitară, în care elevii vor învăţa şi despre acordarea primului ajutor, el arătând că a avut o discuţie cu ministrul Educaţiei.

Ministrul Sănătății a vorbit și despre revizuirea medicinei școlare. El a mai spus că elevii vor învăța de mici cum se acordă primul ajutor. „Noi acum primul ajutor îl dăm de regulă prin serviciile medicale, prin SMURD, de regulă. Dar ne gândim deja să facem un proiect de educaţie şi să începem din şcoală. Am vorbit cu colegul meu, cu ministrul Educaţiei, şi (anul ăsta nu reuşim), dar de la anul să introducem în programa şcolară ore de educaţie sanitară, în care va intra şi primul ajutor. Sunt capitole din Legea Sănătăţii pe care le vom modifica în acest an şi sigur, pe măsură ce vom avea fonduri ca să facem şi achiziţii, o vom pune în aplicare. Creăm cadrul legal deocamdată şi sper că în doi-trei ani de zile, dacă Dumnezeu ne ajută, să avem bani mai mulţi (eu sper să meargă economia României, ca să avem bani mai mulţi), de acolo să putem să disponibilizăm. Dar poate să sensibilizăm autorităţile locale, să încerce şi ele să se implice, că nu costă mult, şi poate în anumite puncte importante din localităţi, acolo unde autorităţile locale ar trebui să ştie că se pot întâmpla accidente mai multe, că pot avea loc evenimente nefericite mai multe, să facă aşa ceva”, a spus Eugen Nicolăescu, citat de Mediafax.

Categoria: Actualitate

Tags:

Commentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Elena says:

    O strategie inteleapta , foarte bine , sa-i invete sa-si acorde primul ajutor , deocamdata , pt ca , la cum involueaza lucrurile in sanatate , se vor opera intre ei .

    Thumb up 0 Thumb down 0

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad