Directorii CEO, schimbaţi – Kienbaum va selecta membrii noului Directorat

• Dragnea, cu referire la privatizarea CEO: Abordarea noastră cu FMI va fi una corectă. Negocierea nu va fi uşoară!

Până la sfârşitul lunii viitoare, Directoratul CE Oltenia va fi altul decât cel din prezent. Provizoratul actualilor directori, membri ai Directoratului, este pe final, iar Ministerul Energiei va perfecta în aceste zile contractul cu firma germană de selecţie a viitorilor directori. Selectarea acestora este cerută de OG 109/2011.

La întâlnirea cu vicepremierul Liviu Dragnea a participat şi managerul Complexului Energetic Oltenia, Laurenţiu Ciurel, alături de alţi directori de instituţii.  Acesta a precizat că probabil vor exista şi candidaturi din afara CE Oltenia, pentru mandatele de membri ai Directoratului. Pe de altă parte, Liviu Dragnea a făcut afirmaţii referitoare la privatizarea CEO, spunând că această companie nu mai trebuie să fie o „Cenuşăreasă”.

„România are nevoie de Complexul Energetic Oltenia”

Vicepremierul Dragnea are o idee bine conturată privind Complexul Energetic Oltenia: „Sunt de aceeași părere cu premierul Ponta, care a spus că CEO nu mai trebuie să fie Cenușăreasa sistemului energetic, pe care să o scoatem în față doar atunci când avem probleme cu celelalte. Când era secetă, CEO era băgat în seamă! România trebuie să ajungă independentă din punct de vedere energetic. Este important CEO și pentru că aici muncesc zeci de mii de oameni. Trebuie fixat un preț pentru toți furnizorii de energie”, a declarat acesta. De asemenea, Liviu Dragnea spune că este necesară găsirea unor soluţii pentru ca CE Oltenia să-şi recupereze datoriile uriaşe de la CET-urile din ţară: „Se lucrează la identificarea unor soluţii pentru  recuperarea celor şase mii de miliarde de lei datorate de CET-uri Complexului Energetic Oltenia”, a mai spus vicepremierul. Referitor la privatizarea CE Oltenia, convenită cu Fondul Monetar Internaţional ca variantă de eficientizare, Dragnea a mai spus: „Nu va fi o negociere uşoară, iar abordarea noastră cu FMI va fi una corectă şi sunt convins ca totul va fi bine”.

Contractul cu Kienbaum, în curs de semnare

Managerul CEO, Laurenţiu Ciurel, a declarat ieri presei că urmează selecţia celor patru candidaţi la mandatele de membri ai Directoratului companiei. De acest lucru se va ocupa tot firma germană menţionată mai sus, care a selectat şi Consiliul de Supraveghere, dar şi managerul CEO: „Este în curs de semnare, împreună cu ministerul, un contract de selectare a membrilor Directoratului, ceilalţi patru. Până la mijlocul lunii viitoare, probabil că procesul se va încheia în aşa fel încât să aibă un mandat de patru ani, acum sunt în faza de provizorat. Vor fi evaluaţi actualii directori şi probabil că vor mai fi canditaturi şi din exterior, şi din interior”, a mai spus managerul CEO.

Categoria: Dezvăluiri

Tags: ,

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad