Directorii de şcoli, la evaluare

După mai bine de o lună în care elevii clasei a VIII-a și a XII-a au trecut prin emoțiile Evaluării Naționale, respectiv examenului de Bacalaureat, a venit rândul cadrelor didactice să fie evaluate. Este vorba despre directorii unităților de învățământ. De calificativele primite în urma acestei evaluări va depinde faptul dacă, în anul școlar 2013-2014, cadrele didactice își vor păstra funcția de director.

Potrivit datelor furnizate de reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Gorj, la nivelul județului își desfășoară activitatea 114 directori plini și 58 de directori adjuncți. Evaluarea directorilor unităților de învățământ se va desfășura până la sfârșitul lunii august, respectiv pe data de 31 august, urmând ca în perioada 1-15 septembrie, directorii să afle punctajele și calificativele primite. Nemulțumiții vor avea la dispoziție cinci zile pentru a depune contestații.
Până la sfârșitul lunii iulie, directorii de școli trebuie să depună la ISJ un dosar care să cuprindă fișa de autoevaluare și raportul de analiză privind activitatea managerială în anul școlar 2012-2013, documente care vor fi analizate de către Consiliul de Administrație al ISJ Gorj, în vederea acordării calificativelor. Calificativul maxim pe care îl pot primi dascălii este „Foarte bine”, pentru obținerea acestui calificativ, directorii trebuie să obțină un punctaj cuprins între 86 și 100 de puncte. Cei care vor obține un punctaj mai mic de 70 de puncte vor primi calificativele cele mai slabe, respectiv „Satisfăcător” sau „Nesatisfăcător”.

Profesorii au susținut ieri Definitivatul

Peste 100 de profesori gorjeni au susținut ieri proba scrisă a examenului național de Definitivare în învățământ, sesiunea 2013. Au fost admiși să susțină această probă toate cadrele didactice care au trecut de prima probă a examenului, desfășurată în perioada ianuarie – iunie, care a constat în susținerea a două inspecții speciale la clasă. Profesorii au avut de ales între 126 de discipline de examen.

Categoria: Social

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad