Directorul Giorgi s-a perfecţionat, cu economista, pe litoral. Minprest, puşculiţa personală a directorilor USL: privilegii obraznice, sejururi la Mamaia şi promovări pe pile

Fiecare conducere ajunsă vreodată în fruntea Minprest Serv Rovinari a fost amplu mediatizată din cauza faptului că nimeni nu s-a preocupat suficient de soarta unităţii încât să o scoată la liman din problemele (mai ales, financiare) cu care se luptă de ani de zile. Duetul actual de la şefia Minprest, de aceeaşi coloratură politică ca alianţa aflată la guvernare – cum altfel? – nu face excepţie de la regulă, aşa că detaliile despre faptele reprobabile ale acestuia ajung cu lejeritate în mass media. Ajunşi în posturi-cheie, cu ceva timp în urmă, Gabriel Giorgi şi Alin Văcaru se pot lauda cu performanţe greu de atins, ca achiziţionarea unor tablete de ultimă generaţie, deplasări la reuniunile de partid cu maşinile din dotarea unităţii şi cursuri de perfecţionare deloc ieftine ale căror rezultate încă nu sunt vizibile.

Directori pasionaţi de gadgeturi

N-a trecut niciun an de la numirea liberalului Gabriel Giorgi şi a social-democratului Alin Văcaru în funcţia de director general, respectiv adjunct, al Minprest Serv SA Rovinari şi deja nemulţumirile, în deosebi ale subordonaţilor, s-au strâns cu duiumul. Cei doi şi-au croit un program comod de serviciu şi îşi fac viaţa frumoasă având la purtător telefoane mobile performante, achiziţionate din punctele de loialitate strânse de unitate la seviciul de telefonie mobilă cu care are relaţii contractuale. Cum orice gadget costă, ceilalti salariaţi ai Minprest au trebuit să facă sacrificii pentru ca directorii să se poată bucura pe deplin de noile achiziţii. Minutele le-au fost limitate pentru că şefii au nevoie de acces nelimitat atât la convorbiri, cât şi la internet. La telefonul de fiţe, Gabriel Giorgi şi-a asortat şi o tabletă fără de care, probabil, nu ar fi putut simţi pe deplin importanţa funcţiei pe care o deţine. Societatea a cumpărat două astfel de tablete şi, deşi salariaţii bănuiau că ambii directori se bucură de performanţele lor,  directorul adjunct, Alin Văcaru susţine că cea de-a doua se află la şeful serviciului IT şi că n-a fost niciodată în posesia lui.
Cu tabletă sau fără, Văcaru are totuşi şi el păcatele lui, recunoscute cu nonşalanţă şi justificate anemic.

„Am cumpărat un aspirator cu 100 de milioane”

Cum coloratura politică echivalează cu competenţa, nici Alin Văcaru nu putea ajunge la cârma Minprest decât prin intermediul unui partid – în acest caz PSD-ul. Recunoscător pentru funcţiile în care a ajuns pe linie politică, director la Minprest şi consilier judeţean, el participă la orice întrunire a partidului, chiar dacă se desfăşoară la Bucureşti, din calitatea sa de vicepreşedinte al PSD Gorj. Într-o astfel de situaţie a fost pus pe 19 şi 20 aprilie a.c., când a mers în Capitală, cu maşina Minprest, la congresul PSD, încasând pentru acest lucru şi diurnă de la societate. Când s-a întors, s-a justificat printr-un ordin de deplasare la firma Tehnovap Bucureşti, cu care unitatea la care este director nu are niciun fel de colaborare. Contactat telefonic, Văcaru a dezlegat misterul: „Am fost la Tehnovap pentru că am cumpărat un aspirator cu o sută de milioane de lei vechi şi pentru că a venit prin curier, nu ştiam să-l folosim, aşa că am fost la o prezentare a produsului. Da, am fost cu maşina unităţii şi am încasat diurnă, aşa cum e prevăzut în contract când se pleacă în delegaţie. Întâmplarea a făcut ca congresul PSD să fie în aceeaşi zi”. Cu alte cuvinte, Minprest a risipit 100 de milioane pe un aspirator pe care nimeni n-a ştiut să-l folosească, a plătit combustibil pentru Dusterul care l-a dus pe Văcaru să înveţe să facă curăţenie şi diurnă pentru că acesta s-a deprins cu manevrarea butoanelor. Restul a fost doar pură coincidenţă şi, probabil, rea voinţă din partea celor care au remarcat participarea la întrunirea politică.

 Cursuri de perfecţionare la Mamaia

Deplasările sunt la modă la Minprest, mai ales pentru perfecţionări de care au beneficiat ambii directori ai unităţii. Văcaru a fost, luna trecută, la un curs de perfecţionare la Mamaia, contra sumei de 2700 de lei şi a nelipsitei diurne. Figura a fost repetată şi de către Giorgi, însoţit de Corina Sidorof, economist, o prezenţă obişnuită lângă directorul general, mai ales când vine vorba de deplasări. Pentru cei doi s-au cheltuit 2700 de lei de persoană, diurnă şi s-a consumat combustibil suficient, pentru că directorii de la Minprest nu se pot deplasa altfel decât cu jeep-ul. O altă perfecţionare a lui Giorgi şi Văcaru, de data asta pe linie de protecţie a muncii, a costat câte 1700 de lei de fiecare. Gabriel Giorgi recunoaşte deschis deplasările spunând că: „Da, am fost la Mamaia la cursuri. Eu pe control intern şi d-na Sidorof pe achiziţii publice. Avem un buget de 100.000 de lei pentru pregătire profesională în 2013”. Deci, cu alte cuvinte, are balta peşte pentru perfecţionări nenumărate, mai ales a celor din şefia Minprest.
Giorgi a explicat şi de îi este mereu aproape economista, atât de aproape încât unii au bănuit că au uitat, în plimbările lor, interesul de serviciu şi au luat calea  zonelor turistice: „Am fost în teritoriu împreună, dar a fost cu noi şi şeful biroului comercial. Am fost la Husnicioara şi Berbeşti, nu în staţiuni turistice”.

CA-ul nu a aprobat organigrama

Unele surse spun că persoanele agreate de cei doi directori au beneficiat în ultima vreme de creşteri salariale, în timp ce salariaţilor de rând le-a fost introdus sporul de vechime în salariu. Mai mult, pentru unele persoane, Giorgi pregătise posturi importante în cadrul unităţii prin înfinţarea unui birou de investiţii şi a unui compartiment juridic, însă Consiliul de Administraţie al societăţii nu a aprobat, în şedinţa de luni, 15 iulie, organigrama propusă, care adăuga la personalul TESA încă 8 persoane, la cele 74 existente. Gabriel Giorgi spune că de fapt au fost mărite salariile doar la cinci persoane, dar suma pe care acestea o vor lua în plus nu depăşeşte 50 de lei. „Eu vă asigur că aceste lucruri nu sunt adevărate. Consumurile la carburanţi la maşinile ce deservesc personalul TESA au scăzut, în primele şase luni ale acestui an, cu 3.000 de litri, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, iar la maşina directorului, cu 900 de litri. Societatea a avut un profit pe primele şase luni din 2013 de 550.000 de lei”, a adăugat Giorgi.

Şuetă politică

La Minprest se trăieşte pe picior mare şi atunci când vine vorba de protocol, din cămara unităţii fiind nelipsite produse cu care pot fi cinstiţi musafirii, mai ales că celor doi directori le trec des pragul primarii din USL, dat fiind faptul că sunt colegi de partid. Directorul general nu neagă că la Minprest poposesc deseori primarii, dar spune că totul se întâmplă cu folos: „Avem întâlniri cu primarii pentru că unii angajaţi ai noştri sunt expropiaţi şi sunt interesaţi de ei. Am întâlniri cu primarii de la toate partidele, nu doar cu cei de la USL”, a conchis Giorgi.
Sursele citate mai declară că şefii Minprest urmează să dea socoteală pentru toate astea în faţa administraţiei CE Oltenia. Gabriel Giorgi este pus la umbra unei prevederi a hotărârii CA-ului care i-a aprobat contractul de mandat, aşa că nu se poate vorbi despre o demitere a acestuia. Mai exact, CA al Minprest a fost de acord ca mandatul lui Giorgi să nu poată fi revocat decât în cazul în care acesta nu-şi îndeplineşte indicii de performanţă, altfel poate să facă absolut orice.

Categoria: Dezvăluiri

Tags: , , ,

Commentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. ilie says:

    Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 11

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad