Disputele sunt benefice relaţiei voastre

De cele mai multe ori, cuplurile care se ceartă rămân împreună și chiar le este mult mai bine să-şi deschidă sufletul. Iată de ce este indicat să aveţi şi păreri diferite.

Probleme cu „încrederea”
De la ce porneşte disputa: Aţi planificat recent o excursie. Tu ai vrut să afli părerile altora cu privire la locul ales, hotel şi facilităţi, însă el vrea să cumpere doar un ghid. La fel se întâmplă şi când mergeţi la un restaurant nou. El citeşte recenzii în ziare sau reviste, iar tu ai vrea să afli părerea prietenelor care au fost deja acolo.
Disputa fundamentală: În cele din urmă, totul se reduce la încredere. Tu te încrezi în ce spun alţii, el alege mereu varianta scrisă.
Cum rezolvi disputa: Este important ca fiecare să încerce şi metoda celuilalt, pentru a nu rămâne agăţaţi de prejudecăţile proprii. Și orice ar fi, nu lăsaţi nimic să vă strice cheful de a încerca acele lucruri noi.

Probleme cu trezitul dimineaţa
De la ce porneşte disputa: Ţie îţi place să te trezeşti devreme, însă el ar lenevi în pat până spre amiază. În timpul săptămânii de lucru, acest lucru nu vă afectează prea mult, dar în weekend aveţi adevărate certuri pe tema asta.
Disputa fundamentală: Problema este de fapt modul fiecăruia de petrecere a timpului liber. Tu vrei să faci cât mai multe în weekend, iar el alege relaxarea înainte de toate şi ar face un lucru şi bun, decât cinci mai mici.
Cum rezolvi disputa: Încearcă să foloseşti la maximum acele prime ore ale dimineţii pentru a-ţi rezolva treburile personale, care nu-l implică şi pe el. Felul în care vă petreceţi timpul personal nu are de ce să afecteze modul în care vă petreceţi timpul împreună.

Probleme de socializare
De la ce porneşte disputa: Tu ești sociabilă şi preferi să te vezi cu mulţi oameni. Îţi place să-ţi faci planuri cu mulţi prieteni, pe câtă vreme el preferă să iasă cu maximum doi amici odată.
Disputa fundamentală: Totul se reduce la modul în care fiecare dintre voi doi priveşte ideea de prietenie. Pentru tine, cu cât te vezi cu mai mulţi, este cu atât mai bine. Pentru el contează mai mult conversațiile de calitate, profunde. Ţine doar de abordare.
Cum rezolvi disputa: Încearcă ambele strategii. Tu poţi face petreceri cu mulţi invitaţi, iar când vine vorba de preferinţele lui, rezumă-te la doar două persoane. Puteţi ieşi la o cină dublă cu prietenii voştri cei mai buni.

Probleme de cărăţenie
De la ce porneşte disputa: Normal că nu puteţi ţine curat în casă, în aceeaşi manieră. Tu îţi aranjezi hainele în dulap, iar el preferă să le ţină împăturite în teancuri, la vedere.

Disputa fundamentală: Aveţi maniere diferite de a ţine spaţiul comun curat sau, mai bine spus, amândoi aveţi anumite frustrări privind acest capitol.

Cum rezolvi disputa: Este mult mai ușor să-i spui că trebuie să fie mai atent cu anumite lucruri, decât să-l numeşti „nepriceput”. Felul în care pui problema poate fi de mare ajutor în astfel de situaţii.

Categoria: Despre sex

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad