Distefano a semnat, urmează Dos Santos

Pandurii punctează din nou pe piaţa transferurilor. Mijlocaşul argentinian David Distefano a ajuns deja la o înţelegere cu gruparea de fotbal gorjeană, urmând ca în 24 de ore să semneze şi atacantul brazilian Alex Dos Santos.

Despărţirea de Dan Nistor, transferat chiar zilele trecute la Evian TG, precum şi subţirimea lotului (cel puţin valoric, la nivel de bancă de rezerve), i-au pus pe cei de la Pandurii în ipostaza de a încerca legitimarea de urgenţă a unor noi jucători. Conducerea grupării de fotbal gorjene chiar dezvăluia recent că există negocieri avansate cu doi jucători străini, dar care au mai evoluat în România şi sunt cunoscuţi de antrenorul Cristi Pustai. Nefiind însă vorba de jucători de la Gaz Metan Mediaş, speculațiile s-au îndreptat către Alex Dos Santos, un atacant brazilian ce a jucat în România pentru Concordia Chiajna și Universitatea Cluj, şi David Distefano, un mijlocaş argentinian ce a trecut pe la FC Braşov şi Astra Giurgiu. Iniţial, conducerea pandurilor nu a confirmat, dar nici nu a infirmat aceste nume, însă aseară a venit anunţul: unul dintre cei doi jucători menţionaţi a semnat deja, iar celălalt este aşteptat să semneze.

Argentinianul are şanse şi la lista UEFA

Imediat după parafarea înţelegerii cu argentinianul David Distefano, conducerea echipei Pandurii Târgu Jiu s-a arătat extrem de încântată, mai ales că există şanse mari ca mijlocaşul sud-american să fie trecut şi pe lista UEFA pentru dubla din play-off-ul Europa League cu Sporting Braga. „În acest moment avem deja un contract semnat cu Distefano pe durata unui sezon, cu drept de prelungire pentru încă un an. Este un jucător cunoscut în Liga 1, sperăm să fie un transfer bun. Dacă în această miercuri reuşim să-l legitimăm, atunci sunt şanse mari să fie trecut şi pe lista UEFA. Chiar aveam nevoie de un mijlocaş de acest profil după plecarea lui Nistor”, a declarat preşedintele executiv al Pandurilor, Eugen Pîrvulescu. Argentinianul Distefano a şi fost prezent la antrenamentul trupei lui Pustai de ieri seară.

Ajutor în atac pentru Matulevicius

O problemă pusă deja pe ordinea de zi a tehnicianului Cristi Pustai era legată de întărirea atacului pandur cu încă un jucător. Astfel, odată cu anunţul transferului mijlocaşului Distefano, oficialii gorjeni aşteaptă acum parafarea înţelegerii şi cu atacantul Alex Dos Santos, care va asigura dublura pe postul lui Matulevicius, folosit în exces în ultimele partide. „Transferurile nu se vor opri aici, în circa 24 de ore vom putea semna şi cu Dos Santos, un atacant cu state vechi în campionatul din România. Voi merge personal la Bucureşti pentru a mă întâlni cu jucătorul, a-l aduce la Târgu Jiu şi a perfecta înţelegerea”, a precizat executivul Pandurilor, Eugen Pîrvulescu.

Libanezul Fayez, încă o variantă în atac

La ultimul antrenament de ieri al pandurilor, au fost prezenți 22 de jucători, trei dintre ei fiind portari. Alături de aceștia au mai fost Avramescu, jucător ce revine după o perioadă lungă de inactivitate cauzată de o accidentare și care nu a fost în vizorul antrenorului Cristi Pustai până acum, precum şi libanezul Fayez Shamsin, un atacant care pare a avea şanse de a fi legitimat în perioada imediat următoare. Vârful libanez, sosit la probe la Pandurii la sfârșitul săptămânii trecute, pare să fi primit deja avizul lui Pustai: „A venit deja un jucător în probe și probabil va rămâne”. În acelaşi timp, o altă variantă propusă pentru atacul pandur, sârbul Aleksandar Pesic (internaţional de tineret), pare a fi tot mai departe de a ajunge la Târgu Jiu, mai ales că impresarul jucătorului, Zvonko Milojkovic, a refuzat să-l aducă pe tânărul plav în probe. Legat de actualul lot al echipei Pandurii, în continuare, Cristi Pustai nu se poate baza pe Cornel Predescu, accidentat grav la ultimul amical înaintea startului sezonului, şi pe Vali Lemnaru, şi el cu probleme medicale.

Categoria: Sport

Tags:

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad