Distribuitorii străini de energie dau cu tifla statului român!

– Niță: Vor trebui să plătească sume foarte mari

În conferința de presă de ieri, ministrul Energiei, Constantin Niță, a declarat că vor fi luate măsuri împotriva societăților private de distribuție a energiei electrice. Întrebat dacă distribuțiile de energie privatizate ar putea să se întoarcă la stat fiind naționalizate, ministrul a spus, citat de Agerpres: „Întotdeauna există riscuri”.

Ministrul a mai precizat că societățile private care distribuie energia electrică vor trebui să plătească sume foarte mari, pentru că nu au respectat obligațiile din contractele de privatizare. Este vorba despre Enel (Italia), E.ON (Germania) și CEZ (Cehia).

Reclamații la guvern de la populație

Companiile Enel, E.ON și CEZ, care au cumpărat societăți de distribuție a energiei electrice în România, «nu și-au îndeplinit obligațiile din contactele de privatizare și exportă profiturile în țara de origine», a declarat marți Constantin Niță, ministrul delegat pentru Energie, în cadrul unei conferințe de profil”, relatează Agerpres. „Ne-am așteptat ca, prin privatizarea companiilor de distribuție, calitatea serviciilor să crească, dar nu este așa, cele mai multe reclamații le avem în ceea ce privește companiile private. Este vorba de calitatea investițiilor și de relația cu clienții. Este timpul ca aceste companii să se alinieze la standardele europene și în ceea ce privește piața din România, trebuie ca aceste companii să-și revizuiască politica de distribuție a energiei în România”,  a mai spus Niță jurnaliștilor din Capitală.

ANRE trebuie sa verifice investițiile

Ministrul a amintit că Electrica a dat în judecată cele trei companii private la Curtea de la Paris, pentru neîndeplinirea obligațiilor din contractele de privatizare, care vor trebui să plătească sume foarte mari din cauza aceasta. Întrebat dacă există riscul ca aceste companii de distribuție să fie naționalizate, așa cum s-a întâmplat în Ungaria, el a răspuns: „Întotdeauna există riscuri”. „Înțelegem că exportăm profiturile și internalizăm cheltuielile, dar acest lucru nu trebuie făcut în detrimentul consumatorului, fie el casnic sau industrial”, a completat Niță. Întrebat cine va lua măsuri împotriva acestor abuzuri, ministrul a adăugat: „ANRE trebuie să facă controalele în ceea ce privește investițiile, dar și noi (Departamentul pentru Energie – n.r.). Deși atribuțiile noastre nu sunt foarte clare, nu putem sta cu mâinile încrucișate”. Enel a achiziționat fostele filiale de distribuție a energiei Muntenia Sud, Dobrogea și Banat, CEZ deține distribuția de energie din Oltenia, iar E.ON – distribuția din Moldova.

Categoria: Dezvăluiri

Tags: , ,

Commentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. PeDevaLizatorii=PeDeLapidatorii says:

    ALOOOO. GDF SUEZ ,de ce pompați apă și aer în loc de gaze?Cum e posibil ca la etajul 4 în loc de gaz sa iese apă? stau cu flacăra sa aprind aragazul si nu iese decat apă? Sterg apa din arzător ,dau drumul la gaz si iar sfârâie si nu ia foc ,ridic arzatorul și iar e plin de apă.De 3 ori am scos apa din arzator cu buretele . De când gazul metan condensează apă?Decând avem încasatori străini?Plătim gaz si primim apă?

    Thumb up 0 Thumb down 1

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad