Doi recidiviști, trimiși în judecată pentru prejudicierea bugetului statului

Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj a dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor Burlacu Constantin, din municipiul Bucureşti, şi Fîciu Gheorghe, din comuna Bustuchin, ambii recidivişti postexecutoriu, pentru comiterea în formă continuată a infracţiunii de evaziune fiscală.

Prin actul de sesizare a instanţei de judecată s-a reţinut că în semestrul II al anului 2010 şi începutul anului 2011, printr-o activitate infracţională conjugată şi în mod repetat, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, cei doi inculpaţi  nu au înregistrat în evidenţele contabile ale unei societăţi comerciale cu sediul în mun. Târgu-Jiu, la care erau administratori,  operaţiunile comerciale derulate cu 10 societăţi comerciale din judeţul Gorj şi din alte judeţe, realizând astfel venituri care nu au fost înregistrate în evidenţele contabile, prejudiciind în acest mod bugetul statului cu suma de 266.176 lei, reprezentând TVA şi impozit pe profit. În prezent, inculpatul Fîciu Gheorghe este deţinut în penitenciar, unde execută o pedeapsă privativă de libertate de 4 ani şi 6 luni închisoare pentru infracţiunea de înşelăciune, iar inculpatul Burlacu Constantin este dispărut de la domiciliu.

Categoria: Eveniment

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad