Dorin Filip: Angajările la Minprest să nu se facă pe criterii politice

Edilul orașului Rovinari speră ca oamenii ce vor fi reîncadrați în muncă la societatea prestatoare de servicii în minerit și energie să fie angajați după nevoile fiecăruia.

Șefii Minprest Serv Rovinari au anunțat, în urmă cu câteva zile, că deja au angajat primele 30 de persoane disponibilizate de la firmele sindicatelor. Primarul orașului Rovinari susține că angajările trebuia făcute în urma unor anchete sociale. „Este o problemă discutabilă cu angajările la Minprest Rovinari. Să dea Dumnezeu să fie bine, să nu se facă pe criterii politice, ci pe nevoile oamenilor. La ultima discuţie cu conducerea Complexului Energetic Oltenia, s-a stabilit că se va discuta cu primarii localităţilor şi se vor face nişte anchete sociale pentru ca nu cumva să angajăm dintr-o familie patru inşi, iar dintr-alta niciunul. Văd că nu s-au făcut anchete sociale, cel puțin cu mine nu s-a luat legătura. Au venit și la mine în audiențe foarte mulți oameni să îi ajut, însă eu nu am nicio putere ”, a declarat Dorin Filip.

Giorgi: Nu a fost de competența mea să fac anchete sociale

Directorul general al Minprest Serv Rovinari spune că listele pentru angajarea disponibilizaților de la firmele sindicatelor au fost întocmite de reprezentanții Diviziei Miniere. Gabriel Giorgi afirmă că nu a fost de competența lui să facă anchete sociale pentru angajarea oamenilor. „Criteriile de angajare au fost stabilite de cei de la Divizia Minieră. Până în acest moment avem depuse doar 230 de dosare din cele 360. Nu a fost de competența mea să fac anchete sociale”, a precizat Gabriel Giorgi.

Categoria: Politică

Tags: ,

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad