Dorin Filip: Sunt dezamăgit că investiția de un miliard de euro a chinezilor este blocată

Primarul orașului Rovinari le cere guvernanților să le creeze facilități investitorilor chinezi pentru a realiza mult doritul grup de 500 MW.

Veștile aduse, joi, la Târgu-Jiu, de ministrul delegat pentru Energie, Constantin Niță, nu au fost deloc bune pentru primarul orașului Rovinari. Ministrul a precizat, după întâlnirea cu șefii Complexului Energetic Oltenia și sindicatele din minerit și energie, că realizarea grupului energetic nou, de 500 de Megawați la Rovinari, nu mai este aşa de sigură: „Chinezii pun condiţii exagerate. Au solicitat chiar și demolarea unei părţi din Sucursala Termocentrale Rovinari”. Primarul orașului Rovinari s-a arătat dezamăgit de veștile aduse de ministrul Constantin Niță. „Aceşti miniştri ai noştri ne dau numai veşti proaste. Ministrul Dan Şova declara, acum câteva zile, că vor veni chinezii în 2014. Părerea mea este că trebuie să facem compromisuri şi să le acordăm facilităţi. Era o alternativă această investiţie. Ne dădea şi nouă o gură de oxigen, pentru că aflasem că urma să vândă energie electrică în Turcia. Sunt foarte dezamăgit de vestea dată de ministrul Constantin Niţă”, a declarat Dorin Filip.

Categoria: Politică

Tags: ,

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad