Dorina Cioplea și Ștefan Strâmtu expun „(I’m) personal”

Duminică, 20 octombrie 2013, de la ora 17.00, la Muzeul de Istorie și Arheologie „Alexandru Ștefulescu” din Târgu Jiu (str. Geneva, nr. 8), va avea loc vernisajul expoziției de pictură „(I’m) personal”, semnată de Dorina Cioplea și Ștefan Strâmtu.

„(I`m) personal” este o expoziție născută dintr-o prietenie și colaborare de mai bine de zece ani dintre cei doi tineri artiști târgujieni. „Crescuți” împreună în școala de la Târgu-Jiu, Dorina Cioplea și Ștefan Strâmtu se găsesc și regăsesc periodic, expunând împreună în expoziții de grup și acum în prima lor expoziție personală. „(I`m) personal” este o expoziție de nuduri și forme umane. „Inițial am vrut să fiu doar curatorul acestei expoziții, să fac un pas înapoi și să îl admir pe Ștefan pe simeze, dar apoi am hotărât împreună că am putea duce colaborarea noastră mai departe de atât și am putea expune împreună. Lucrările lui m-au inspirat, așa că am aderat la ideea de nud. Deși suntem foarte familiarizați unul cu stilul celuilalt și, practic, venim din aceeași școală, lucrările noastre se completează prin contrast. Dar cred că tocmai acest contrast și aceste diferențe ne apropie”, a spus Dorina Cioplea, artist. Ștefan Strâmtu s-a născut în anul 1987, la Târgu-Jiu, acolo unde locuiește și lucrează în prezent. De-a lungul timpului l-a preocupat arta populară, dar și pictura de șevalet. A participat la mai multe expoziții naționale de grup și are lucrări în colecții particulare din țară. De asemenea, a fost prezent în tabere de creație, precum și la festivaluri și competiții artistice. În prezent este profesor de arte plastice la Liceul Teologic din Târgu-Jiu. Dorina Cioplea s-a născut în 1987 la Târgu-Jiu. Prezentă cu lucrări de pictură, grafică și instalații în mai multe expoziţii de grup (Târgu-Jiu, Petroșani, Timișoara, București) încă din timpul liceului.

Categoria: Actualitate

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad