Dorinţa sexuală te poate păcăli. Cum să nu alergi după bărbatul nepotrivit

La începutul relaţiei există o perioadă de joacă, un timp scurt în care începeţi să vă cunoaşteţi şi cu cât un partener este mai greu de câştigat, cu atât este mai atrăgător. Însă dorinţa ne poate orbi şi aşa cădem pradă propriei imaginaţii care creează imaginea unui bărbat ideal, când, de fapt, nici nu este potrivit pentru noi.

Cum să rămâi cu picioarele pe pământ, dar să fii şi îndrăgostită, afli mai jos:

Bucuria anticipării
Cu cât visăm mai mult şi aşteptăm să se întâmple un anumit lucru, cu atât ne simţim mai bine. Potrivit unor studii, doar când te uiţi la persoana de care te-ai îndrăgostit, dorinţa sexuală pe care o simţi trimite semnale neuronilor, care mai departe activează producţia de dopamină în creier. Asta înseamnă că nu doar obţinerea şi consumarea actului mult dorit ne face fericiţi, ci şi aşteptarea acestuia ne oferă o stare de bucurie şi ne face să “alergăm” după persoana în cauză.

Însă fiecare joc de acest gen poate avea şi rezultate negative:

Alergi, dar degeaba
Potrivit unei cercetări al specialiştilor de la Harvard, oamenii în general nu prea ştiu să prezică ce le-ar aduce fericirea şi câtă. De multe ori se poate întâmpla ca atunci când reuşeşti să iei ceea ce îţi doreşti – sau să începi o relaţie în acest caz – îţi dai seama că mai degrabă flirtul era atractiv pentru tine şi nu persoana în sine. Mulţi oameni adoră să seducă, însă cum îşi ating obiectivul, îşi pierd total interesul şi merg mai departe. Aşadar, poţi pica şi tu în această plasă – ai mare grijă, nu te lăsa să te îndrăgosteşti până peste cap chiar de la început.

Rişti sănătatea ta
Atunci când nu găseşti fericirea în braţele celui pe care tocmai l-ai cucerit, mergi mai departe. Cu cât depui mai mult efort în obţinerea unui lucru, cu atât nivelul de dopamină este mai ridicat – ca o dependenţă de senzaţiile create de acest neuro-transmiţător. Din cauza acestui comportament nociv, cu greu vei ajunge să te stabileşti şi chiar să simţi fericirea pe termen lung.

Cum să foloseşti dezavantajele în favoarea ta:

Aşteptarea ca instrument
Creierul este cel care adoră să “alerge” după ceva sau cineva. Oricare ar fi ţelul tău, foloseşte această anticipare ca să te motivezi singură, însă nu uita să îţi păstrezi picioarele pe pământ şi o atitudine cât mai realistă, pentru că rezultatul poate să nu se ridice chiar la nivelul aşteptărilor tale.

Ce este fericirea adevărată
Potrivit unei cercetări, oamenii sunt mai fericiţi atunci când oferă şi nu când cumpără sau au succes. În plus, cheia fericirii, după ce ai adăpost şi mâncarea dorite, constă în relaţiile interpersonale, aşa că o viaţă socială bogată este o treaptă în plus către fericire.

Categoria: Despre sex

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad