Dosar penal pentru că avea 11 muncitori la negru

Un angajator din Turburea a fost prins având 11 muncitori fără acte. Pe numele său a fost deschis un dosar penal, care acum se află pe masa procurorilor de la Parchetul Local Târgu-Jiu.

Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj a desfăşurat în săptămâna trecută mai multe acțiuni de îndrumare, prevenţie şi control în domeniul relațiilor de muncă și al securității și sănătății în muncă. În domeniul relaţiilor de muncă: au fost efectuate 10 controale, dintre care 10 verificări pentru identificarea şi combaterea cazurilor de muncă fără forme legale de angajare. A fost depistat un angajator care utiliza „munca la negru”, având 11 persoane fără forme legale de angajare. În urma controlului, dosarul a fost transmis spre soluţionare Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj. Angajatorul depistat cu persoane „la negru” desfăşura activitate de construire parc fotovoltaic în localitatea Turburea, sat Poiana. Au fost aplicate 3 sancţiuni contravenţionale la 2 angajatori în valoare de 4.500 lei.

Riscurile existente la locul de muncă, neevaluate
În domeniul  sănătăţii și securităţii in muncă au fost efectuate 26 controale pentru respectarea prevederilor legale în domeniul sănătăţii şi securităţii în muncă în care au fost depistate 34 de neconformităţi pentru care au fost aplicate  sancţiuni contravenţionale in valoare de 6.500 lei. Principalele neconformităţi pentru care s-au aplicat sancţiuni au fost: neevaluarea tuturor riscurilor existente la locurile de muncă, neasigurarea organizării si funcţionării comitetului de securitate si sănătate în muncă, instruirea necorespunzătoare a personalului, neasigurarea dispozitivelor de protecţie la organele aflate în mişcare ale echipamentelor de muncă, neefectuarea controlului medical periodic, truse medicale incomplete la locurile de muncă.

Categoria: Eveniment

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad