Dosar penal pentru o armă

Efectuând verificări pe linia respectării prevederilor Legii nr. 295/2004, privind regimul armelor şi al muniţiilor, republicată, poliţiştii din cadrul Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase au constatat că un bărbat de 44 ani, din municipiul Târgu-Jiu persoană ce fusese autorizată pentru a deţine, purta şi folosi arme şi muniţii neletale, nu a respectat obligaţiile prevăzute de legea menţionată.

Persoana în cauză avea obligaţia de a se prezenta la structura de poliţie competentă, cu arma şi documentele stabilite în normele metodologice de aplicare a Legii nr. 295/2004, pentru prelungirea valabilităţii permisului de armă, care se realizează la o perioadă de 5 ani. Deoarece nu s-a conformat acestei obligaţii, iar după expirarea perioadei de valabilitate a permisului de armă nu a depus, în termen de 10 zile, arma şi muniţia la un armurier autorizat, poliţiştii s-au autosesizat cu privire la faptul că gorjeanul nu a respectat regimul armelor şi muniţiilor. Arma neletală de autoapărare deţinută, fără drept, a fost ridicată de poliţişti, până la finalizarea cercetărilor. În prezent, poliţiştii îl cercetează pe suspect sub aspectul comiterii infracţiunilor de „deţinerea sau portul de armă neletală din categoria celor supuse autorizării, fără drept”, „nerespectarea  unor obligaţii  prevăzute de  lege, deoarece nu a depus arma la un armurier autorizat în termen de 10 zile de la expirarea perioadei de valabilitate a permisului de armă’’, fapte pedepsite de Legea nr. 295/2004 privind regimul armelor şi al muniţiilor.

Categoria: Eveniment

Lasa un comentariu
Daca vrei sa iti apara poza la comentariu, du-te la Gravatar.

* GorjDomino.com nu-si asuma raspunderea pentru continutul comentariilor dar isi rezerva dreptul sa le stearga pe cele pe care le considera jignitoare.
banner ad